klik op de kaart voor de interactieve variant Destinations

In 2011 heb ik tijdens en na mijn stage in Australië de kans gehad om dit super eiland te ontdekken. Natuurlijk is dit land veel en veel te groot om alles in 1x te zien, daarom heb ik een paar personal fave’s op een rijtje gezet.

**English**
In 2011 I had the chance to travel around Australia and explore this giant island. Of course this country is too big to see it all at once, so I shortlisted a few personal favourites.

———————————————————————————————————————–

Groene Hotspots in Adelaide:
De Botanic Gardens van Adelaide zijn prachtig! Midden in de stad ligt deze inmense tuin vol tropische invloeden, fijne vijver, de altijd lachende kookaburra vogels en gezellige picknickplekjes.
Tegenover de tuinen op de hoek van North Terrace en East Terrace vind je de Botanic Bar, een chique en vooral erg hippe bar met fancy cocktails en chique pizza’s.

Botanic Bar & Garden

Botanic Bar & Garden

Aussie Rules in Melbourne:
Als je in Australië bent of je op de reis voorbereid, ben je vast al de Australische sport ‘Aussie Rules’ tegengekomen. Naar mijn mening een super leuke sport, een soort combi van voetbal en rugby. Melbourne is de onbetwiste hoofdstad van deze sport en er spelen dan ook maar liefst 11 (!) topclubs in de stad. Hoe gaaf is het om in het grootste stadion van het zuidelijk halfrond, het MCG (Melbourne Cricket Ground), een wedstrijd bij te wonen!

The Bourke Street Bakery in Surrey Hills – Sydney:
In Sydney vind je de ene hippe wijk na de andere. Een persoonlijk randje heeft voor mij de wijk Surry Hills, een bohemien wijk waar familie woont. Surry Hills ligt heel centraal en is vergelijkbaar met het New Yorkse Greenwich of een straat in Parijs. Op Bourke Street vind je de Bourke Street Bakery, een personal fave, aanbevolen door de familie. Hun broodjes zijn to-die-for! Ze hebben zelfs hun eigen ‘kook’boek!

The Bourke Street Bakery is te vinden op 633 Bourke Street

Whale-watching in Hervey Bay:
Het stond al zó ontzettend lang op mijn lijstje, whale watchen! Toen ik hoorde dat deze gave beesten precies tijdens onze roadtrip aan het migreren waren langs de Australische oostkust, kon een tour niet ontbreken. Hervey Bay is dé plek om ze te spotten, in de maanden juli-oktober blijven ze namelijk in deze baai om hun jongen te baren en groot te brengen. Ik was dan ook super enthousiast toen we tijdens onze tour een moeder met haar jong spotten! Echt heel gaaf!
whalecollage

Port Douglas – het tropische noorden:
Op ongeveer 65 km ten noorden van Cairns, ligt het gezellige knusse dorpje Port Douglas. Mijn oom en tante zijn een jaar of 15 geleden samen gaan rondreizen door Australië en raadde dit dorpje aan. Tris en ik vielen tijdens ons 1 daagse bezoek in het katzwijm bij dit dorpje. Het centrum is klein en gezellig met een heerlijke ijsbar, een knusse koffie/boekenwinkel en een heerlijk restaurant waar ik mijn allereerste oester heb gegeten. Jammer genoeg weet ik de namen niet meer. Naast het ‘centrum’ heeft PD ook een super mooi strand waar je prima aan je Ozzie tan kan werken. De slingerweg ernaartoe is al een feest op zich!
portdouglascollage

** English summary **
The Botanic Bar & Gardens in Adelaide are a must. The Gardens are beatiful and the bar serves fancy cocktails. — When in Melbourne, the Melbourne Cricket Ground is a must. Melbourne is home to 11 of the top Aussie Rules clubs. —  In Surry Hills, Sydney, you can find the Bourke Street Bakery which is to-die-for! — Hervey Bay is the place-to-be for whale watching from July-October — Just 65 km north of Cairns lies the cute village of Port Douglas. The winding coastal road is the stairway to heaven! —  What are your Ozzie faves?

————————————————————————————————————————–

Dit is deel 1 van mijn eigen Ozzie favorites. Omdat er veel te veel zijn om in 1x op te noemen, zal er vast in de toekomst nog een uitbreidingssetje komen :).

Wat zijn jouw Ozzie faves?
xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close