A fine stay: The Hotel, Brussel Destinations

Af en toe mag ik in mijn handjes knijpen als reisblogger, wanneer ik tijdens een persreisje weer in een fijn hotel mag slapen. The Hotel in Brussel is zo’n hotel. Een aantal weken geleden ging ik op uitnodiging een weekendje Brussel waar ik mij onderdompelde in de wereld van bier, chocola en Manneke Pis en dwaalde door de straten. Wat was ik blij toen ik ‘s avonds kon neerploffen in mijn heerlijk royale bed met uitzicht op de Brusselse skyline.

Fashionable design

The Hotel onderscheid zich van veel andere hotels door het fashionable design en de luxe doch simpele aankleding. De lobby voelt aan als een champagnebar dankzij de zwarte look met goudtinten en de bubbelachtige verlichting. De inrichting is simplistisch maar met oog voor detail. Zo zijn er vitrines in de muren met juwelen en ook aan de innerlijke snoepkont is gedacht in de vorm van snoeppotten naast de receptie.

Eenmaal op de 23e verdieping waar mijn kamer zich bevond, werd eens te meer duidelijk dat dit hotel een band heeft met mode. Naast een uitgebreide mediahub lagen er namelijk ook een aantal fashionboeken op mij en roomie Eva Hopstaken te wachten. Met Chanel als 2e naam kon ik het natuurlijk niet laten om te snuffelen in de mooie koffietafel boeken.

The Hotel, Brussel | It's Travel O'Clock

Eenvoudige luxe

Dat luxe niet altijd in de vorm hoeft te komen van decadente bedden en potsierlijke Franse fauteuils onderstreept The Hotel nog maar eens. Luxe komt hier in de vorm van een heerlijk fluffy en crispy bed, Nespresso koffie, een gevulde maar eenvoudige minibar en het geweldige flesje crèmespoeling in de badkamer dat door de meeste hotels vergeten wordt.

One fine stay at 'The 'Hotel'  in Brussel | It's Travel O'Clock

The Hotel, Brussel

foto via The Hotel

Toplocatie

Brussel is geen grote stad en heeft geen skyline die te vergelijken is met die van New York, Shanghai of Londen. Toch heb je vanuit de Panorama Superior Suite waarin ik sliep een prachtig uitzicht over de stad van Brussel. Mijn kamer had uitzicht op het dominante Paleis van Justitie en een in de verte gelegen natuurgebied. Dankzij de in een nis gebouwde bank kan je hier heerlijk relaxed van het uitzicht genieten. Ook de ligging van het hotel is gunstig, namelijk om de hoek van het Egmontpark en de drukke winkelstraat Louisa. De metro stopt weliswaar redelijk voor de deur, maar Brussel kun je het best te voet verkennen. Daarvoor is The Hotel een goed uitgangspunt.

Room with a view, The Hotel, Brussel - It's Travel O'Clock

The Hotel in Brussels by night | It's Travel O'Clock

Het ontbijt is trouwens ook perfect. Dit kan worden genuttigd in de Panorama lounge op de 24e verdieping of in het restaurant op de begane grond waar je uitzicht hebt op de tuin. Mocht je een keer een overnachting in Brussel op de planning hebben staan, dan kan ik The Hotel zeker aanbevelen want man oh man wat heb ik genoten van mijn verblijf.

Happy Travels, xoxo

Volg It’s Travel O’Clock ook op InstagramFacebookPinterest en Twitter.

Mijn overnachting in The Hotel was op uitnodiging, dit artikel is echter gebaseerd op mijn eigen mening en hier heb ik geen (financiële) vergoeding voor ontvangen.

Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Leuk om te lezen! Wat maak jij je foto’s altijd leuk op! Het was een zeeeeer aangenaam hotel. Allee da’s één ding dat zeker is.
    Merin Veronique onlangs geplaatst…Column: Haat aan de zand in m’n naadMy Profile

  2. Helemaal mee eens een prima hotel, leuke post!
    Tikva onlangs geplaatst…Grevenmacher LuxemburgMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close