Onder de indruk van Zwitserland Destinations

Dat was ik zeker toen ik afgelopen zomer voor het eerst naar Zwitserland ging, onder de indruk. Dusdanig onder de indruk dat ik denk dat ik binnen niet al te lange tijd weer terug zou gaan naar dit mooie land.

Onder de indruk van Zwitserland

De reis begon al goed bij het boarden van de vlucht naar Zürich waarbij de service van SwissAir zeker goed te noemen was. Een vriendelijke begroeting, en fijne lichte maaltijd en een Zwitsers chocolaatje toe. Dat mijn window seat ook nog eens uitzicht gaf op een indrukwekkend scala aan groen, blauw en wit – te weten bomen, meren en sneeuw – maakte de start al helemaal goed.

Groen en Blauw Zwitserland

Rhatische Bahn - Zwitserland It's Travel O'Clock

Na even wat Franks gepind te hebben, want ja we waren in een non-Europees land, vertrok onze knalrode trein richting bestemming nummer 1: Disentis Sedrun in het kanton Graubünden. Bij het verlaten van Zürich veranderde het landschap van dat van een grote stad in een steeds groenblauwere omgeving. Hoge gebouwen maakten plaats voor fel blauwe meren waar zeilers en zwemmers genoten van de hoge temperaturen. Mijn collega journalisten waren druk bezig met het doen van een hazenslaapje of wat aan het lezen, maar ik zat geplakt aan het panorama raam. Mijn 1e kennismaking met Zwitserland moest een grondige zijn vond ik en hoe beter dan om je heen te kijken te observeren. Eenmaal in het hotel aangekomen was het toch fijn om die indrukken even op me in te laten werken.

Trainwithaview

Naar de bron van de Rijn

Naast dat Zwitserland natuurlijk wordt gelinkt aan kaas fondue, bancaire praktijken, dure vakanties en rinkelende koebellen is het natuurlijk ook het land waar de Rijn ontspringt en dus begon de 1e echte dag in Zwitserland met een pittige hike naar de bron. Rugzak vol met water en lunchpakketje en gaan met die banaan. Onderweg was het een bonte verzameling aan indrukken, loeiende koeien, schattige paarse bloemetjes, een stoere gids, smalle paadjes en sneeuw! In juli! Ik was zo bijdehand om mijn oude hardloopschoenen mee te nemen als wandelschoenen, niet verwachtend dat ik in juli door de sneeuw zou banjeren. Na geglibber, wat zucht en kreunwerk maar vooral mooie uitzichten, kwamen we na ongeveer 2 uur lopen bij de Rhein Quelle. My god, wat hou ik toch van water!

Hike Rijnbron

Hiking Switserland

Bergen in Zwitserland

RheinQuelle Switserland

Daphne Groeneveld It's Travel O'Clock

Rijn, Zwitserland It's Travel O'ClockEr zijn weinig plekken waar je zo tot bezinning kunt komen als hoog in de bergen. Waar je de bries om je heen voelt waaien, waar het op enkele natuurlijke geluiden na super stil was en waar je aan niks anders hoeft te denken dan de bergen en het water om je heen.

Dit was mijn 1e kennismaking met Zwitserland en dat was zeker geen verkeerde! 

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Heerlijk! Ik ben gek op Zwitserland, heb gelijk zin om er weer heen te gaan!

 2. Wat een mooie foto’s! Leuk om te lezen ook :D Ik wil ook weer eens naar Zwitserland; ken nu alleen regio Geneve, maar dit ziet er ook zo mooi uit!
  Michelle – Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…WIN! – Scratch mapMy Profile

 3. Leuk om te zien en te lezen hoe het er in de zomer is en wat je hebt gedaan.

 4. oh wauw, super mooie foto’s!

 5. Mooie foto’s! Wij vonden Zwitserland ook absoluut smaken naar meer. Wij waren destijds in Ticino, tegen Italië aan. Jammer dat het vrij prijzig is, maar wil er zeker nog eens naartoe om (delen van) de rest van het land te zien.
  Yvonne onlangs geplaatst…Valencia en haar street artMy Profile

  • Dit was mijn eerste (en tot nu toe enige) keer in Zwitserland en ik heb genoten. Het prijsniveau is inderdaad een dingetje, maar de natuur maakt dat wel weer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close