Nieuw Zeeland tip: Lake Tekapo! Destinations

Over Nieuw Zeeland schreef ik eerder al uitgebreide blogposts, maar over Lake Tekapo – mijn persoonlijke favoriet – is op It’s Travel O’Clock nog weinig verschenen. Hoog tijd om jullie eens kennis te laten maken met deze beauty op het Zuidereiland waar ik genoot van een prachtig meer, een ontspannende massage en verse sneeuw.

Droomland

Nieuw Zeeland is in elk op zicht een land van uitersten. Zo ligt dit land het verst gelegen vanaf Nederland, zijn de landschappen zo verschillend als dag en nacht en lijken de oorspronkelijke bewoners – de Maori – totaal niet op de huidige bewoners. Het contrast in het land is groot en waar je ook rijdt, je wordt achter elke bocht wel weer verrast door een nieuw spektakel.

Helemaal op het Zuidereiland, waar spitse bergen en knal blauwe meren de dienst uit maken, waan je jezelf in een soort droomland. Geen mens te kennen maar schapen des te meer want oh wat lopen er in dit land veel schapen. Niet zo vreemd dus dat de kerk in dit verhaal de Church of the Good Shepperd wordt genoemd.

The Church of the Good Shepperd at Lake Tekapo, NZL via www.traveloclock.nl

Lake Tekapo, Nieuw Zeeland via www.traveloclock.nl

Na een (vermoedelijk) lange autorit kom je aan bij Lake Tekapo. Het eerste en enige wat zich aan de horizon voordoet is dit kleine maar charmante kerkje dat als eenzame bewaker van het imposante meer dient. Het verhaal achter deze kerk is bijzonder. Het was namelijk de eerste kerk die door de pioniers gezamenlijk gesticht werd in Nieuw Zeeland. Katholieken, Presbyterianen en Anglicanen zorgen voor het stichten van deze kerk voor eenheid op het eiland. Nog altijd is de kerk een icoon en ogenschijnlijk de meest gefotografeerde kerk van heel Nieuw Zeeland. Het uitzicht op het meer vanuit de kerk, is om bij weg te dromen.

Relaxing to the max

Aan Lake Tekapo kun je heerlijk ontspannen. Waar mijn reis voor dit land voor het grootste gedeelte bestond uit hiken, foto’s maken en autorijden, was dit de ideale plek om even gas terug te nemen, te ontspannen en een te worden met de omgeving. Bij Tekapo Spings boekte ik een heerlijke massage. Die spieren die inmiddels vastgeroest waren moesten weer even los gemaakt worden. Een half uur op zo’n massagetafel is dan echt een genietmoment.

Nog meer genoot ik toen ik naar buiten mocht! Na dat ik eerst even stoom afblies in de sauna en een afkoelende plons nam in een ijsbad, was het tijd om naar buiten te gaan en mezelf onder te dompelen in de 3 hot water pools. Vanuit de tuin van Tekapo Springs heb je namelijk een fenomenaal uitzicht op het meer terwijl het warme water bezig is om je spieren soepel te maken.

Tekapo Springs, Nieuw Zeeland via It's Travel O'Clock

Lake Tekapo via www.traveloclock.nl

Mijn ultieme relax moment ooit op reis is dit geweest. Drijven in de zwembaden terwijl boven je langzaam sneeuwvlokken naar beneden komen en voor je diezelfde sneeuwvlokken ribbels ziet maken op het helderblauwe meer. Dit is relaxing to the max!

 

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ooh wat is dit toch een heerlijk mooie plek <3 Ik wil terug haha! Prachtige foto's, heel anders dan toen ik er was!
    Michelle | Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Travel essentials: 3x in mijn handbagage (EN WIN!)My Profile

  2. Ziet er prachtig uit! Wij zijn naar het zuidelijkste puntje gereden en Lake Tekapo was vond ons tever om rijden helaas. Toch jammer als ik de foto’s zie!
    Marcella onlangs geplaatst…ANWB reisgids + winactieMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close