Mijn liefde voor Engeland … Destinations

… zit diep, heel diep. Toen ik nog een klein meisje van een jaar of 12 was, begon ik zelfs met het vrijwillig schrijven van een werkstuk over dit mooie land. ‘Waarom!?’ zul je denken? Al vanaf kinds af aan trekt dit land mij aan. Dat heerlijke accent, de avonturenverhalen van De Vijf, beelden van Hadrian’s Wall en, eerlijk toegegeven, de Spice Girls vormden samen met het Britse koningshuis en de mooie historische gebouwen een soort walhalla in mijn hoofd. Ik was er nog nooit geweest, maar het was alsof ik het land door en door kende.

Nog voor dat ik op mijn 14e voor het eerst naar Engeland ging, had ik mij verdiept in de schattige cottages van de Cotswolds, het indrukwekkende Windsor Castle en ook maakte de film Notting Hill mij bekend met de gelijknamige wijk. Nu ben ik sowieso een filmfanaat to the max en kijk ik regelmatig Britse films. Emma Thompson, Alan Rickman, Kate Winslet, Maggie Smith, Collin Firth, stuk voor stuk namen zij mij mee op een visuele reis door hun land, hun Engeland.

Die aantrekkingskracht leidde tot mijn eerste reis naar Cambridge, waar ik twee weken lang de taal ging leren tijdens een kamp. Samen met een groep mede-tieners verbleef ik in Saffron Walden. Een klein dorpje dat doet denken aan een middeleeuwse nederzetting. Ik ging er heen om mijn Engels te verbeteren, maar besteedde meer aandacht aan mijn omgeving. Ik keek gefascineerd naar de bouwstijl die zo typisch is, wandelde door strak aangelegde parken, luisterde naar willekeurige gesprekken van de inwoners en voelde mij er thuis. Niet in Saffron Walden, wel in Engeland en haar cultuur.

Cambridge en Saffron Walden, Engeland | It's Travel O'Clock

Regelmatige uitstapjes naar Cambridge deden mijn hart sneller kloppen. Deze stad ademt kennis en plezier uit, want dankzij de talrijke historische universiteiten  is het daar een grote buzz van studenten. Die zomeravonden op St. James’ Park, het puntertochtje op de Cam en de waanzinnig mooie architectuur van de historische gebouwen bevestigden maar weer eens het hartverwarmende gevoel dat ik krijg bij dit land.

Dat zelfde jaar, 2004, ging ik ook voor het eerst naar Londen. Dé stad, mijn stad. Gelukkiger kon je mij niet maken. Ik genoot van de drukte en van het uitzicht vanaf de Tower Bridge op de stad en de Thames. Keek met verbazing naar de winkels op Oxford Street, ervaarde de Briste mentaliteit en bezocht Buckingham Palace. Het mooiste van alles was The Big Ben als trotse toren van The Houses of Parliament. Zoals je ziet kan ik niet objectief schrijven als het op Engeland aan komt want ik vind alles geweldig zo lijkt het.

Buckingham Palace | It's Travel O'Clock

Londen, Engeland | It's Travel O'Clock

Ook in de afgelopen jaren ging ik een aantal keer naar Engeland en leerde ik het land steeds beter kennen. Ik dook dieper in het bruisende hart van Londen en ontdekte mijn favoriete plekjes en wijken zoals The Mitre Pub en Camden. Dankzij een studerende vriendin en een andere vriend, verkende ik ook andere delen van het land. Toegegeven, het industriële Ipswich kon mijn hart niet bekoren, maar Cambridge’s concurrerende studentenstad Oxford daarentegen des te meer. Nog altijd wens ik dat ik ooit daar had mogen studeren, al was het maar voor een semester. Helaas blijven wensen vaak wensen, maar dwalen door de stad en haar rijke historie bracht mij redelijk dichtbij.

Oxford, Engeland | It's Travel O'Clock

Ook het knusse Gloucestershire in de Cotswolds voldeed weer aan mijn enigszins geromantiseerde verwachtingen van dit land. Oké, het mag allemaal wat gezelliger in deze stad, maar de omgeving en de architectuur stelden wederom niet teleur. Hier en daar waan je jezelf in een Jane Austen verhaal en verwacht je ieder moment een knappe dandy naast je te zien staan, het volgende moment komt de realiteit binnen en blijkt het een luidruchtige kroegtijger te zijn. Ook dat is Engeland.

Gloucestershire - Engeland | It's Travel O'Clock

Die mix tussen decadente aristocratische types en gezelligheidsdieren in de pub spreekt mij heel erg aan. Niet voor niets is Downton Abbey één van mijn favoriete series en kan ik krom liggen om Bridget Jones’ Diaries. Wat mijn liefde voor Engeland nou eigenlijk betekent weet ik niet, maar wel dat dit land met stip op 1 mijn favoriete land is. Hier zou ik best een tijd willen wonen. Mezelf willen onderdompelen in die cultuur vol tradities, de rest van de uitgestrekte heuvels en meren verkennen en gin tonics drinken in de lokale pub. Ik hou van dit land en al denk je bij een vakantieland niet meteen aan Engeland, je zult het mij altijd tegen horen spreken. Ga, ontdek, omarm.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Och, ik hou ook van Engeland… Londen<33333

  2. Ook al vanaf mijn 17e verslaafd aan Engeland en alles wat Engels is! Ik ben inmiddels 53 en het wordt alleen maar erger. Prachtig land, fijne mensen en een machtige mooie cultuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close