Ozzie favorite | Granite Island, SA Destinations

Australië, wat een geweldig land! Nu een paar van mijn familieleden weer die kant uit zijn gevlogen, kriebelt een klein beetje jaloezie bij mij naar boven en duik ik gelijk weer terug naar ‘Memory Lane’ en alle fijne dingen die ik heb mogen zien en doen tijdens mijn verblijf van 6 maanden. Één van de fijne dingen aan Australië is het feit dat elk hoekje wel zijn eigen schatten heeft. Zo ontdekte ik ‘Granite Island’ tijdens een weekend roadtrip over het Fleurieu Peninsula in South Australia.

Granite Island

Granite Island

Granite Island is een klein rotseiland dat met een ouderwetse paardentram-brug wordt verbonden met het dorpje Victor Harbour. Toen ik hier rondliep waande ik me voor mijn gevoel als het ware op Kirrin Island uit de boeken van The Famous Five van Enid Blython. Een woest en mysterieus eiland, bestaande uit een flinke partij rotsen en bewoond door allerlei bijzondere dieren. De meest bekende en populaire diertjes zijn waarschijnlijk de Granite Island Penquins, ieniemini pinguïns die in welke kinderserie dan ook niet zouden misstaan.

Granite Island Penquins

Het eiland is niet groot, en gemakkelijk in 2 uurtjes te verkennen. Een fijne plek om lekker uit te waaien, de frisse zeebries in te ademen, de rotsen af te speuren naar pinguïns, zeehonden, dolfijnen en vogels. In het seizoen kun je hier zelfs Humpback Whales spotten!

zeehondenBehalve hier lekker uit te waaien, is het zeker aan te raden om een tochtje te maken met 1 van de speedboten. Rondom Granite Island liggen allerlei  baaien, kliffen en nog meer eilandjes. Zo ging ik met de Big Duck Tour mee op pad rond het gebied en spotte een groepje dolfijnen, genoot van de snelheid waarmee we over de golven vlogen en keek met verbazing naar de kliffen.

Big Duck Tour

water travel

On the water_result

Waves and Cliffs

Granite Island met haar woeste uiterlijk, verscheidenheid aan dieren en de omliggende zee, is voor mij echt 1 van mijn favoriete plekjes in Australië. Het ligt op ongeveer 85 km (1.5 uur) rijden vanaf Adelaide.  Een overnachting raad ik je zeker aan. Hier vandaan is het namelijk een goeie uitvalsbasis om de rest van het Fleurieu Peninsula verder te ontdekken. Ik overnachtte in het YHA Hostel in Victor Harbour en dit is echt een aanrader. Reserveer wel even van te voren, want veel accommodaties zijn hier niet. En als je dan gaat, dan is dit je uitzicht!

Victor Harbour YHA

YHA Hostel in Victor Harbour: “Port Elliot Beach House”
Address: 13, The Strand (Port Elliot 5212)
Telefoonnummer: (+618) 8554 1885
Website: Port Elliot Beach House
Prijs: $AUS: 25 p.p.p.n. (6 bed mixed dorm) of $80 p.k.p.n.  (private room)

Happy Travels! xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Awesome. Great photos looks like so much fun.

  2. Wauwwwww Australië! <3 Ooit wil ik d'r nog eens heen, maar eerst New Zealand verkennen ;-)
    Marcella onlangs geplaatst…Tinseltown van JudithMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close