Fort Orange: Nederlandse roots in Brazilië Destinations

Dat de Nederlanders hun sporen overal op deze wereld hebben achter gelaten, zal je vast niet onbekend zijn. Suriname, de Antillen, Zuid Afrika en Indonesië. Stuk voor stuk zijn het kleine stukjes Nederland. Maar wist je ook dat wij een stukje roots hebben achter gelaten in Brazilië? In de staat Pernambuco, aan de noord oost kust van dit immens grote land vind je, hoe kant het ook anders, ‘Fort Orange’!

11698160-brazilie-vlag-geschilderd-op-oud-hout-achtergrond

Volgend jaar staat de hele wereld weer in het teken van voetbal en zijn alle ogen dus gericht op Brazilië, de organisator van het WK 2016. Een goeie reden dus om de blikken eens naar het zuid westen te werpen en te kijken wat dit land te bieden heeft.

Roots:

Ooit in een ver verleden, waren wij Nederlanders heer en meester op het water en in 1631 werd ook het eilandje Itamaracá ingelijfd. Het resultaat was een fort dat werd gebouwd als homage aan het Huis van Oranje, Fort of Santa Cruz de Itamaracá of wel ‘Fort Orange’.
kanon2

Fort Orange - Brazilie

Tja en zoals wel vaker, bleven we ook hier niet voor altijd. Nee de Portugezen veroverden Brazilië en daarmee ook Itamaracá. Tegenwoordig is er van het fort ook niet heel veel meer over, behalve ruïnes en een enkele kanon. Toch is het de moeite waard om een klein bezoekje te brengen, al is het alleen maar vanwege het boottochtje er naartoe. De rest van de dag lig je hier heerlijk tussen de Brazilianen te zonnen op het eiland. Een stuk rustiger en minder toeristisch dan de stranden van Copacabana en Ipanema!

Itamaracá ligt op ongeveer 50 km ten noorden van de stad Recife. Een top dagje ontsnappen aan de drukte, ik zie mezelf weer helemaal met een verse caiprinha!

Happy Travels! xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Grappig weetje! Lijkt me een prachtig land ook, staat nog zeker op m’n wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close