Europa binnen handbereik Destinations

Een paar dagen terug blogde ik over Bulgarije dat mij leerde om verder te kijken dan mijn neus lang is. Mijn kennismaking met dit Oost-Europese land bleek een verrassend leuke bestemming en ik kwam dan ook dolenthousiast terug. Grappig om te ontdekken dat we allemaal een bepaald vooroordeel bij iets hebben en we daar ongelofelijk naast kunnen zitten. Vooraf leek Bulgarije mij maar saai, een Sovjetbolwerk en alles behalve interessant. Boy was I wrong.

Gek op Europa

Al jaren reis ik de hele wereld over op zoek naar de mooiste plekjes, de meest uiteenlopende culturen, avontuurlijke ervaringen en een gezellige sfeer. Mijn passie bracht mij daarom al in verre oorden als Peru, Amerika, Gambia, Australië, Nieuw Zeeland, Maleisië en Brazilië. Stuk voor stuk zijn dit prachtige landen met elk zo hun eigen natuurpracht en culturele achtergronden. Dankzij het reizen naar als deze uiteenlopende landen leerde ik ook om eens met een vernieuwde blik naar mijn eigen landje en mijn eigen cultuur te kijken. Ik werd spontaan verliefd op Nederland met haar prachtige trapgevels, grachten, stranden, polders en molens. Mijn twee andere grote liefdes zijn echter Italië en Engeland en ooit hoop ik nog eens in de laatste te mogen wonen. Mijn droomwens met stip op 1.

It's Travel O'Clock around the world | Brazil, Gambia, Peru, Malaysia, Australia, United States and New Zealand

It's Travel O'Clock in Europe
Onlangs reisde ik ook af naar het sfeervolle Parijs. Na jaren weer eens terug in de stad van de liefde en dit keer ook daadwerkelijk met mijn geliefde. Parijs ligt zo dichtbij dat je makkelijk een weekendje heen en weer kunt doen. Zo dachten wij er ook over en pakten de auto voor een heerlijke weekend in de Franse hoofdstad.

File drama

Helaas dachten meerdere mensen er zo over want zo’n beetje de hele weg door België hebben we in de file gestaan. De ring rondom Antwerpen is een nachtmerrie! Een rit die 4-4,5 uur had moeten duren eindigde pas na 6 uur. Balen! ‘De volgende keer gaan we met de trein’ riep ik. Waarom? Met de Thalys ben je een stuk sneller in Parijs en heb je geen last van files én het dure parkeren in Parijs.

Treinreizen

Eerlijk is eerlijk, een roadtrip geeft een enorm gevoel van vrijheid.  Je kunt gaan en staan waar je wilt, die fijne tunes net even wat harder draaien en als je ergens 5 minuten langer wilt blijven is er ook geen man over boord. Toch vind ik het de laatste tijd steeds vaker prettig om met de trein te reizen. In Zwitserland genoot ik extra van het uitzicht dankzij de panorama ramen en onderweg naar Berlijn kon ik nog wat werken.

Station Berlin Hauptbahnhof

Treinreizen brengt je in staat om even lekker de boel de boel te laten. Je ogen dicht te doen of een boek te lezen. Van het voorbijtrekkende landschap te genieten of om al je reisavonturen op te schrijven. Het mooie aan treinreizen is dat je gemakkelijk meerdere landen in 1 keer kunt bezoeken. Europa is daarmee binnen handbereik.

Hoe reis jij het liefst?

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close