Een zomeravond in León, Nicaragua Destinations

Vandaag weer een bijzondere gastbijdrage. Deze keer neemt Tom Landheer je mee naar Centraal Amerika, León Nicaragua om precies te zijn, waar hij stage loopt om uiteindelijk als Tour Manager te kunnen afstuderen. Lees mee voor zijn avontuur!

 

Als je iets langer dan 6 weken in dezelfde plaats verblijft, dan kom je er langzamerhand wel achter wat de leukste plekken, lekkerste eettenten en de normaalste gewoontes zijn. Zo ook hier in León, Nicaragua. Ik ben er nu iets meer dan 6 weken en ben onderhand redelijk goed bekend met het doen en laten in de stad. 

Zo ben ik uit eten geweest in een klein restaurant genaamd ‘Capitan’. Het wordt hier met meerdere namen benoemd, maar deze is in mijn ogen wel toepasselijk. Is het niet vanwege de piratenvlag die buiten hangt, dan is het zeker vanwege de eigenaar van dit restaurant. Zodra ik het restaurant binnenliep, viel zijn verschijning direct op. En grote, lange, grijze bos haren komt onder zijn stoer genoopte hoofddoek vandaan en valt als een deken over één van zijn schouders. Een simpel geknipt T-shirt wat een beetje baggy valt over een net zo net niet, raar geknipte half lange broek.. Tsja.. de beste man is er blij mee, dus ben ik dat ook. Of hij tattoos heeft weet ik niet, maar het is er echt een type voor.

Als we eenmaal zijn gaan zitten blijkt dat deze stoer uitziende piraat eigenlijk heel aardig is en zich hier vooral vermaakt met de klanten in zijn restaurant en met de pooltafel, die overigens midden in de ruimte staat opgesteld. Leuk! Als mijn eten eenmaal voorgeschoteld wordt, wordt ik nog blijer. Ik heb pasta met pesto besteld en ik kan je vertellen dat het mij prima smaakt! Het staat dan ook bekend als een simpel, maar lekker restaurant! Voor het interieur hoef je hier echter niet te komen.. de badkamer tegels bedekken de vloer en de scheve houten tafels zijn eigenlijk net te klein om met zijn vieren aan te zitten. En toch.. het is een aanrader! Het personeel is aardig, het eten is fantastisch en het is de ideale plek om na het eten nog ergens heen te gaan.

Restaurant 'Capitan' in León, Nicaragua

Restaurant ‘Capitan’ in León, Nicaragua

Ik besluit om samen met mijn gezelschap naar de grote kathedraal van León te gaan. Onderweg duiken we snel nog even een koffietent in om een koude koffie shake te halen.. en dan lopen we door naar de Kathedraal. De Kathedraal van León is de grootste van heel Centraal Amerika en is dan ook een indrukwekkend bouwwerk. Vanaf de trappen van het gebouw kijk je uit over het grootste plein in León. Het is net vernieuwd en dus staan er mooie bankjes en zijn de stukjes grond nog mooi bijgehouden. Wel slingert het afval hier soms rond, want nee.. dat is te lastig om op te ruimen! Het zal een verschil in cultuur zijn.. die zijn er wel meer trouwens! Maar dat is voor een andere keer. Mijn koffie is inmiddels bijna op en na genoten te hebben van de verschillende Nicaraguaanse locals die hier komen en gaan, besluit ik om weer richting het hostel te gaan waar ik verblijf. 

 Ja, ik heb lekker gegeten, genoten van mijn koffie, mooi uitzicht gehad en dus kan ik weer eens concluderen dat het een goede avond was in Nicaragua. Hoewel in Nederland het licht van de ochtend begint te branden is dat hier wel even anders. In León gaan de lichten uit en duikt iedereen zijn bed in.. dat moet ik ook maar eens doen!  

T. 

Bedankt Tom voor het schrijven van deze leuk insight in León! Wil je nou nog meer verhalen van Tom lezen? Duik dan even door naar zijn eigen reisblog, die je vindt via dit linkje.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close