Een fantastische rondreis door Nieuw Zeeland in 11 highlights Destinations
De rubriek It’s Summer O’Clock neemt ons mee de hele wereld over. Waar het begon in Noord Noorwegen, hebben inmiddels ook al Slovenië, New York en Schotland de revue gepasseerd. Vandaag schrijft Marcella over haar te gekke reis door het prachtige Nieuw Zeeland.

 

Door Marcella Molenaar
Na vele maanden aftellen was het in februari 2014 dan eindelijk zover: we ging een maand reizen door Nieuw-Zeeland! Het werd een geweldige reis vol hoogtepunten. Nieuw-Zeeland is fascinerend en bizar mooi, en absoluut de moeite waard. Voor Daphne zette ik mijn top 10 op een rij. Al zijn het er stiekem 11 geworden. En er komen ongetwijfeld nog veel meer avonturen bij dus hou mijn site www.marcellamolenaar.nl in de gaten!

1 – Onverwachte orca’s 

Toen we na 20.000 kilometer vliegen en een lange lange zit in het vleigtuig aan kwamen in Auckland, doken we direct ons bed in. Het was midden in de nacht. De volgende dag reisden we door naar het noordelijkste puntje van het Noordereiland: Cape Reinga. Een serene plek waar volgens eeuwenoude tradities de geesten van overledenen het land verlaten. Ons wachtte een verrassing, want opeens zwommen er een aantal orca’s vlak voor de kust. Wat een magische start van een heerlijke maand!

2 – Traditie van de Maori 

Op 6 februari 1840 is het verdrag tussen de Britten en Maori (de oorspronkelijke inwoners, red.) gesloten. Sindsdien behoort Nieuw-Zeeland bij het Gemenebest. Wij bezochten op 5 februari de Waitangi Treaty Grounds en kwamen volop in de voorbereidingen van de feestdag Waitangi Day. We troffen een grote groep jongeren die de ceremoniële Haka uitvoerden. Compleet met kreten en een hoop gebaren. Tof om te zien!
Highlights van Nieuw Zeeland

3 – Pruttelende poelen bij Rotorua

Toen we tijdens onze roadtrip in Amerika door Yellowstone National Park liepen vielen we van de ene verbazing in de andere. Ook in Rotorua liepen we in een gebied vol thermische activiteit. En wauwww, wat is het bijzonder om overal om je heen geisers en pruttelende poelen te zien. We hebben zelfs in een natuurlijk bron van een graad of 40 gelegen. De geur van rotte eieren namen we maar voor lief.

4 – Vulkanisch Tongariro 

We hebben niet de legendarische Tongariro Crosing gelopen, maar we vonden als alternatief twee prima wandelingen. En dat was absoluut genieten in het bijzondere vulkanische gebied. Ik maakte er ook één van mijn favoriete foto’s van de hele reis. Die wolkenlucht die zo boven het gebied hangt: gaaf!
Nieuw Zeeland

5 – Bizar mooie Jan van Genten

Bij Cape Kidnappers reden we ruim een uur lang op een trekkerkar over het strand. Onze gidsen vertelden over het gesteente van de kustlijn en uiteraard reden ze net een stukje verder de zee in zodat al onze voeten nat werden. Onze beloning was honderden prachtige Jan van Genten die we van dichtbij konden bewonderen.

6 – Tropisch Abel Tasman 

Op het Zuidereiland genoten we als eerste van natuurpark Abel Tasman. We lieten ons met een boot wegbrengen en liepen een eind terug door een junglegebied. Af en toe hadden we uitzicht op de geweldige kustlijn met knalblauw water. Hier hadden we zeker graag een dag extra willen doorbrengen.
Highlights van Nieuw Zeeland

7 – IJzige gletsjers in de warmte 

We bezochten de Fransz Joseph Glacier en de Fox Glacier. Terwijl het erg warm weer was, stonden wij te kijken naar een dikke laag ijs. Best bizar. Ook dat er jaren geleden nog veel meer ijs was, maar dat dit langzaam weg smelt. Zonde. Gelukkig was er vanuit de helicopter nog veel ijs te zien.

8 – De fjorden van Milford Sound 

Bij Milford is het regelmatig slecht weer en dus troffen ook wij een berg regen. Toch blijft het magisch om met een boot langs de fjorden te varen. De mistflarden gaven het een bijzonder effect. We zagen prachtige watervallen en genoten van spelende zeehondjes.

9 – Verrassend Catlins 

Omdat we in het noordelijkste puntjes van Nieuw-Zeeland waren geweest, wilden we ook naar het zuidelijkste deel. Daar werden we verrast door The Catlins. Zeeleeuwen op het strand, mooie landweggetjes en een geweldige kustlijn met rotsen in het knalblauwe water maakten dit een onvergetelijke dag.

10 – Vijftig blauwe pinguïns 

Bij Dunedin reden we een eind om pinguins te spotten. We waren verkeerd voorgelicht, dus de kans was groot dat we ze zelf niet meer zouden zien. We besloten een tour te doen en even later stonden we oog in oog met 50 blauwe pinguins. Het kleinste soort, wat een toffe beestjes!
Highlights van Nieuw Zeeland

11 – Akaroa bij Christchurch 

Onze trip eindigde in spookstad Christchurch. Na de aardbevingen is er weinig van de stad over. Gelukkig is er het schiereiland Akaroa waar we hector dolfijnen spotten en genoten het laatste stukje bizar mooi Nieuw-Zeeland.
Uit eigen ervaring weet ik dat Nieuw Zeeland een prachtig land is. Des te leuker is het daarom om te lezen dat anderen er ook zo van genoten hebben. Bedankt Marcella voor het delen van jouw avontuur.
Happy Travels, xoxo

Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Ik wil hier zo graag heen! Echt prachtige foto’s zeg
  Karbonkel onlangs geplaatst…Praag in foto’sMy Profile

 2. Erg leuk om te zin Daphne, thanxx voor het toffe artikel!
  Marcella onlangs geplaatst…België is meer dan alleen AntwerpenMy Profile

 3. Klinkt als een fantastische reis!
  Jammer dat je geen foto’s hebt van de orkas
  Sofie onlangs geplaatst…Reuzenstoet in LeuvenMy Profile

 4. Ah, kom nu net deze post tegen en mijn verlangen om naar Nieuw-Zeeland te gaan, wordt alleen maar groter! Zou dat land zo graag nog eens doorreizen en me vergapen aan de prachtige landschappen <3
  Natasja onlangs geplaatst…Curaçao travel diary IIMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close