Een echte herfst in Glendalough, Ierland Destinations

Als Ierland nog niet op jouw never ending bucketlist staat, dan geef ik je hier meteen een goede reden om het er bij te krabbelen. Het is er namelijk prachtig. Bij velen zal Ierland niet direct op de rader verschijnen wanneer gedacht wordt aan de volgende reisbestemming. Het regent er vaak, de zon schijnt nauwelijks en het is nou eenmaal niet te vergelijken met de Seychellen.

En juist dat is de charme van Ierland. Op Dublin na is dit land bij veel mensen onbekend en dus onbemind, wat er voor zorgt dat jij de prachtige natuur bijna helemaal voor jezelf hebt. En die regen, die zorgt er voor dat dit land standaard met maar één kleur geassocieerd wordt: groen.

10

11

16

8

12

Honderduizenden tinten groen. Het landschap is net een lappendeken met uitgestrekte velden, mystieke bossen en talloze bladeren. Wie de herfst in al zijn volle glorie mee wilt maken, ziet Ierland op zijn mooist. In Glendalough bijvoorbeeld, waar mystiek, historie en natuur gehuld worden in prachtige tinten groen. En dat is juist de charme van Ierland. 

Glendalough is een speeltuin voor wandelaars, fotografen en geschiedenisliefhebbers. Deze vallei ligt in county Wicklow op zo’n 40 km ten Zuiden van Dublin en is van de oudste Christelijke overblijfselen in Europa. In de 6e eeuw vestigde St. Kevin zich hier als kluizenaar, maar kreeg al snel een groep volgelingen waardoor Glendalough een kloostergemeenschap werd. Door de eeuwen heen werd de gemeenschap groter en namen de aanvallen van de Vikingen vaker toe. Het klooster werd gesloopt en weer opgebouwd tot het in de 16e eeuw zijn functie verloor. Tegenwoordig zijn er nog een aantal goed bewaarde overblijfselen van te zien en is het onderdeel van een belangrijke wandelroute, de Wicklow Way.

Glendalough_Ierland_It's Travel O'Clock_1

6

7

DSC_0049

Hoewel Glendalough als naam de vrije vertaling ‘vallei van twee meren’ kent, is het vooral de begraafplaats die bij de gemeenschap hoort die bezoekers trekt. Keltische kruizen, overblijfselen van eeuwenoude kerkjes en een hoge, smalle en ronde toren dragen bij aan die mysterieuze sfeer waar Ierland zo bekend om staat. En het is prachtig.

Glendalough_Ierland_It's Travel O'Clock_2

14

139

Wie verder loopt komt niet veel later aan bij een van de twee meren, waar stilte en sereniteit voor een stukje bezinning zorgen. En met de natuur en een met de geschiedenis ben je hier. Hoewel Glendalough in alle reisgidsen staat is het er rustig en ‘hoor’ je de natuur haar gang gaan. En de herfst in Glendalough, dat is een plaatje.

Meer weten over Glendalough, bezoek de website glendalough.ie.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Hoe ik zeker ook interesse heb in Dublin, is dit een stukje Ierland wat me meer aanspreekt. Water, groen, natuur.

    Ik heb echter nog geen concrete plannen. Misschien volgend jaar?

  2. phemy de booijs Says: september 7, 2017 at 8:26 pm

    hoi

    In NL is het in oktober/ begin november het mooist gekleurd in de herfst, wanneer is dat in Ierland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close