Capture the Color 2016 | het jaar door in 8 kleuren Destinations

Daar issie weer. De jaarlijkse Capture the Color update. Een blogpost waarin ik jullie aan de hand van acht kleuren meeneem op reis. Net als in 2013, 2014 en 2015 dook ik ook dit jaar weer in mijn fotoarchief  en selecteerde ik de acht foto’s waarop de kleuren groen, blauw, rood, geel, roze, paars, zwart en wit het beste naar voren komen. Een jaar waarin ik in Europa bleef, nieuwe plekken verkende en oude liefdes weer eens opzocht.

Capture the Color 2016

Capture the Color 2016 - een fotgrafische reis in acht kleuren | via It's Travel O'Clock

Groen

Voor mij is een reisjaar inmiddels niet meer compleet zonder mezelf ondergedompeld te hebben in de lokale wijncultuur van een van mijn bestemmingen. Toen de roadtrip door Portugal (lees hier deel 1 en deel 2, de rest volgt nog) plande, stond als paal boven water dat deze rondreis o.a. naar de Douro Vallei zou gaan. Het bleek een van de mooiste wijngebieden waar ik ooit ben geweest te zijn, met name vanwege die heerlijke groene wijnranken die zo glorieus afsteken tegen de steile hellingen en de kronkelingen van de Rio Douro.

Capture the Color 2016 - Green | via It's Travel O'Clock

Geel

We blijven nog even in Portugal, maar nu aan de andere kant van het land. Een van de stops van onze roadtrip door Portugal, was het toeristische plaatsje Lagos – de nieuwe thuisstad van Tris z’n neef. Na een week lang stedentrippen en familie uitjes vonden wij het wel tijd worden voor wat ontspanning en afkoeling en dat vonden we hier. Lagos is met name bekend en populair vanwege haar gelige en grille rotsformaties langs de kust. Terwijl wij in een speedbootje langs de kust raasden, lieten andere toeristen hun sportieve kant zien en kropen heel dichtbij met hun kanariegele kajaks.

Capture the Color 2016 - Yellow | via It's Travel O'Clock

Rood

Voor foto’s met het thema rood kon ik natuurlijk weer in mijn eindeloze archief met foto’s uit Londen duiken die ik in december aanvulde, maar ik wilde eens out of the box doen en besloot te kiezen voor deze foto uit Mechelen. Afgelopen augustus maakte ik kennis met dit kleine maar oh zo gezellige Vlaamse stadje dat in de zomer een aaneenschakeling van terrasjes blijkt te zijn. Deze terrasje van Bar Klak viel lekker op in het straatbeeld.

Capture the Color 2016 - Red | via It's Travel O'Clock

Paars

Hoewel ik Londen al talloze keren bezocht, was ik er nooit eerder in de periode voor Kerst. Toch wel een must voor iedere stedentripper en Londofiel. Al vroeg in het jaar boekte ik daarom een voordelig vliegticket naar mijn lievelingsstad en besloot er dit keer een solo-trip van te maken om zo helemaal zelf te bepalen waar ik wanneer naartoe zou gaan. Normaalgesproken vermijd ik Oxford Street als de plaag, maar dit keer stond deze veel te drukke winkelstraat express op het programma. Niet om te shoppen, maar wel om de wereldberoemde kerstverlichting te aanschouwen. Oer-warenhuis Selfridges was prachtig paars verlicht en Oxford Street was nog nooit zo gezellig.

Capture the Color 2016 - Purple | via It's Travel O'Clock

Blauw

Blauw is zonder twijfel de kleur die het vaakst op mijn foto’s terecht komt. In de vorm van luchten of zeeën, maar vaak ook in de vorm van decoratie in het straatbeeld. Zoals op deze foto in Porto. Portugal – en met name Porto – staat bekend om haar ‘azulejos’. Tegels van wit en blauw die een historisch of Bijbels verhaal vertellen. Huizen, kerken, stations en winkelpanden, geen (kale) muur ontkomt aan deze mooimakerij. Persoonlijk vind ik de azulejos prachtig en iets toevoegen aan het Portugese straatbeeld.

Capture the Color 2016 - Blue, Porto | via It's Travel O'Clock

Roze

Roze bleek een lastige kleur te zijn en kwam dit jaar in maar weinig reisfoto’s goed naar voren. Tijdens mijn kilometers lange wandeltochten door de straten van Londen, spotte ik een hoop nieuwsgierige aagjes in St. James’ Park, waaronder deze duif. Normaalgesproken ben ik de eerste die dan gelijk weg loopt – ik ben als de dood voor vogels! – maar dit keer besloot ik het eens anders aan te pakken en de duif tegen een haast gelijk gekleurde achtergrond vast te leggen. Duiven en Londen zijn nou eenmaal onlosmakend met elkaar verbonden en dus verdienen ook deze dieren het om op de foto gezet te worden.

Capture the Color 2016 - Pink | via It's Travel O'Clock

Zwart

Op mijn wensenlijstje voor Londen stond ook een eerste kennismaking met een historisch fenomeen: Fortnum & Mason. Als er een winkel op en top Brits is, dan is het dit eeuwenoude etablissement wel. Beroemd vanwege haar thee en Christmas hampers en omdat ik dol ben op Britishness wilde ik in de periode voor Kerst perse hier naar binnen lopen. Op de kerstafdeling spotte ik deze handgemaakte ornamenten van de Londense bobby met de initialen FM gestikt op de poten. Ik had graag zo’n zwart gejakt beertje voor in mijn eigen boom meegenomen, ware het niet dat deze Teddy voor de ‘spotprijs’ van £18,- over de toonbank ging.

Capture the Color 2016 - Black | via It's Travel O'Clock

Wit

Waar ik voorheen gaten van een paar jaar tussen mijn wintersportvakanties liet vallen, had ik in 2016 het geluk twee keer mijn ski’s onder te mogen binden. In januari maakte ik kennis met het geweldige Val di Fassa (Dolomieten, Italië) en een maand later stapte ik in de bus naar Flaine (Grand Massif, Frankrijk). Het contrast kon niet groter zijn. Waar ik in Val di Fassa genoot van hevige vrieskou maar met zonnestralen op mijn gezicht, werd ik in Flaine een week lang getrakteerd op temperaturen boven nul en vieze, natte sneeuw. Bak•ken vol met sneeuw kwamen er naar beneden, waardoor het skiën een gigantische opdracht bleek. Want een ding is zeker, skiën zonder te zien waar je heen gaat, hoe steil het is, waar er bugels zijn of waar je een grote hoop poeder moet ontwijken is soms verdomde eng.

Capture the Color 2016 - White, Flaine (France) | via It's Travel O'Clock

Ik vind ieder jaar weer fijn om aan de hand van dit lijstje mijn reisfoto’s nog eens door te nemen en ieder jaar neem ik mij weer voor om nog beter op kleuren te letten als ik op reis ben. Hoe ziet jouw reisjaar in acht kleuren er uit?

Happy Travels, xoxo

Capture the Color 2016 - een fotografische reis in acht kleuren | via It's Travel O'Clock


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wat een leuke manier om zo een stukje 2017 te zien:) Vooral je Portugal foto’s vind ik erg mooi :)

  2. Wat een leuke manier om zo terug te kijken op je jaar :) Mooie foto’s! Die uit Portugal zijn prachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close