Capture the color 2015 | het jaar door in 8 kleuren Destinations

Het begint zo langzamerhand een traditie te worden op It’s Travel O’Clock: de Capture the Color. In 2013 en in 2014 nam ik je ook al mee in een jaaroverzicht, waarin 8 foto’s ieder met hun eigen kleur centraal stonden. Rood, blauw, geel, groen, wit, zwart, roze en paars. Voor mij is dit net schrijven met kleuren, een creatieve kijk op fotografie.

Ook in Capture the Color 2015 neem ik het jaar door in 8 kleuren.

Rood

Wanneer de avond valt, lopen de straten vol met mensen die na hun werk nog gezellig ergens gaan naborrelen, toeristen die de stad by night bewonderen en forenzen die de bus terug naar huis pakken. Het is een van de mooiste momenten van de dag om door de straten van Londen te lopen. Zeker als het net even een beetje geregend heeft en er zich kleine plasjes op straat hebben gevormd. Plasjes waarin de reflectie van passanten en het verkeer goed te zien is. Het is druk en de achterlampen van de vele taxi’s en de bussen hullen de straten in een rode gloed.

Capture the Color 2015, London | via It's Travel O'Clock

Blauw

De zee roept en ik kom gauw. Oh mooie zee want ben je toch prachtig blauw. De Griekse eilanden hebben mij altijd als een magneet aangetrokken en niks is er mooier dan de fel blauwe zeeën. De mooiste van hen is toch wel dit kleine baaitje bij het eiland Koufounisia, waar het water kraakhelder en kalm is. Puur genieten was het, toen wij te midden van onze zeiltocht vanaf Naxos hier voel aan wal zetten om te gaan lunchen.

Capture the color 2015, Greece | via It's Travel O'Clock

Groen

Met een vader die ooit een slijterij had en regelmatig proeverijen organiseerde, is de liefde voor wijn mij met de paplepel in gegoten. Fascinerend vond ik het als papa vertelde over de verschillende soorten wijnen en hoe deze het beste met bepaalde gerechten gecombineerd kunnen worden. Toen ik afgelopen zomer naar de Champagne – wijnstreek der wijnstreken – afreisde, voelde ik mij dan ook zo blij als een kind in de snoepwinkel. Kilometers aan kaarsrechte wijnstokken en miljoenen groene bladeren die tot voorbij de horizon reiken. Ik word er altijd een beetje stil van.

Capture the color 2015, Champagne-Ardenne, France | via It's Travel O'Clock

Roze

Het eerste wat mij opviel toen ik afgelopen juni voor de tweede keer dat jaar naar Rome vloog, was de hoeveelheid bloemen die de straten domineren. Nog nooit zag ik de straten zo mooi gehuld in een complete natuurlijke kleurexplosie. Het lijkt wel alsof de bloemen overal zijn afgestemd op de kleuren van de huizen in de straten waarin zij bloeien. De Italianen hebben ook zo’n heerlijk woord voor bloemen: fiori.

Capture the Color 2015, Rome | via It's Travel O'Clock

Geel

Toegegeven, geel was de moeilijkste kleur om een foto voor te selecteren, want behalve geijkte zonsondergangen, kon ik zo 1,2,3 niets bedenken. Tot dat ik tijdens het scrollen door mijn fotoarchief deze close-up tegenkwam van een champagneproeverij bij Drappier. Na een rondleiding door de kelders en uitleg over het proces van champagne maken, werden er enkele champagnes geschonken om te proeven. Alsof er een engeltje op je tong piest.

Capture the Color 2015, Drappier Champagne | via It's Travel O'Clock

Paars

We blijven nog even in de wijnsferen (zou het een passie zijn?) want ook voor de kleur paars selecteerde ik een foto waarin wijn centraal staat. Griekenland is de bakermat van de wijn en de God Dionysos heeft er zelfs de eer om de beschermheilige van deze drank te zijn. In tegenstelling tot de strakke wijngaarden zoals bijvoorbeeld in de Champagne, groeien druiven hier overal en nergens en alles behalve netjes in een rijtje. Zoals hier, bij een taveerne aan de kust van het eiland Naxos, waar de druiven volop de stralen van de zon op zich nemen.

Capture the Color 2015, vines in Greece | via It's Travel O'Clock

Zwart

In deze foto uit het Duitse Trier is het niet zozeer de kleur die centraal staat, maar wel de daarvan afgeleide naam: ‘Porta Nigra’. Deze Romeinse poort was ooit een belangrijk punt uit het Romeinse Rijk, dat voor keizer Constantijn was uitgebreid naar Trier. De zwartgeblakerde poort staat nog altijd fier overeind en is een van de belangrijkste attracties die de stad rijk is. Laat je meevoeren naar de Romeinse tijd door een gids die in geuren en kleuren vertelt hoe het leven er destijds uit zou hebben gezien. Griezel bij de verhalen die onlosmakend verbonden zijn aan de Porta Nigra.

Capture the Color 2015, Trier, Germany | via It's Travel O'Clock

Wit

Tot slot neem ik je mee naar mijn lievelingsplek op deze wereld: de Londense wijk Kensington. Mijn liefde voor Londen steek ik niet onder stoelen of banken en ook is het geen geheim dat ik ooit hoop te wonen in een van deze huizen, want oh jongens wat ben ik hier toch verliefd op. Uren kan ik er door de straten dwalen met zuiver alleen het doel om huizen te kijken. Te genieten van die witte paleisjes met hun pilaren voor de deur, gietijzeren hekjes, gouden deurkloppers en trapjes naar de voordeur. Dit is mijn Utopia.

Capture the Color 2015, Kensington, London | via It's Travel O'Clock

Ik vind het heerlijk om ieder jaar weer terug te kijken op mijn gemaakte foto’s, maar ik ben ook benieuwd hoe jij dat zou aanpakken. Wat is jouw favoriete kleur en hoe leg jij het vast?

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wat een geweldige post, echt heel mooi :) Sowieso ben ik onwijs fan van je blog geworden en ga ik je volgen via bloglovin’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close