Capture the color | 2014 in 8 kleuren Destinations

Vorig jaar deed ik mee aan Capture the Color, een project waarbij er voor een aantal kleuren een bijpassende foto werd gekoppeld om zo te laten zien hoe kleurrijk de wereld is. Toen zette ik mijn favoriete stad Londen in the spotlights. Dit jaar wil ik een soort gelijk project doen, maar dan met foto’s van mijn reizen van 2014. Voor de kleuren rood, blauw, groen, geel, wit, zwart, roze en paars ben ik mijn fotoarchief gedoken. Het resultaat zie je hier onder.

Rood

Het rode aspect van Brussel - via It's Travel O'Clock

Bij de kleur rood moest ik meteen terug denken aan het moment waarop ik in Brussel langs dit staaltje street art liep. Tijdens een stadswandeling met een Brusselse greeter kwamen we langs deze interpretatie van clown Bassie.

Blauw

Het blauwe aspect van Londen - via It's Travel O'Clock

Blauw kom je overal wel tegen wanneer je op een zonnige dag buiten loopt en naar de lucht kijkt. Heel origineel vond ik dat niet en dus ging ik wat concreter op zoek naar een foto met een blauw aspect. Tijdens mijn 1-daagse busreis naar Londen van afgelopen zomer maakte ik deze foto op Portobello Road in Notting Hill. Als je dit zo ziet is het haast niet voor te stellen dat dit op 1 van de drukste straten van de stad is.

Groen

Het groene aspect van Oregon - via It's Travel O'Clock

Over groen hoefde ik niet lang na te denken, dat moest en zou Oregon zijn! Deze Amerikaanse staat leerde ik een aantal jaar geleden op mijn duimpje kennen toen ik er een jaar woonde, maar afgelopen zomer keerde ik voor het eerst weer terug. Een bezoek aan de beroemde en prachtige Multnomah Falls kon absoluut niet uitbreken waar de kleur groen de overhand heeft.

Geel

Het gele aspect van San Francisco - via It's Travel O'Clock

Wie kent ze niet, de historische trolley trams van San Francisco. Het straatleven wordt gesierd door deze fotogenieke voertuigen, waaronder dit gele monster. Hoewel dit natuurlijk geen historische variant is, is het wel een lust voor het oog. Met die overweldigende heuvels in het centrum, is de tram meer dan welkom wanneer je de stad op je gemakje wil verkennen.

Wit

Het witte aspect van Terschelling - via It's Travel O'Clock

Ook in ons eigen land viel dit jaar genoeg te reizen dit jaar. Zo maakte ik bijvoorbeeld de overtocht naar Terschelling om daar getuige te zijn van de Kuiper Brandarisrace. Uit mijn fotocollectie van dit weekend koos ik deze foto voor het witte aspect. Dit is een van de schepen die mee deed aan de race ter eren van de 400e verjaardag van de vuurtoren De Brandaris.

Zwart

Het zwarte aspect van Parijs - via It's Travel O'Clock

Toegegeven, het zwarte aspect zien op reis is lastig. De wereld is zo zwart nog niet. Daarom heb ik gekozen voor deze foto van de iconische Eiffel Toren in Parijs tijdens de discoshow die ‘s avonds regelmatig plaats vindt. Met Pasen reisden vriendlief en ik vrij spontaan af naar de Franse hoofdstad – waar Tris merkwaardig genoeg -nooit eerder voet in het centrum had gezet ondanks dat zijn Franse neef er al jaren woont.

Roze

Het roze aspect van Gambia - via It's Travel O'Clock

Mijn eerste reis van dit jaar maakte ik naar het West Afrikaanse landje Gambia waar ik was om voor mijn werk kennis te maken met de bestemming. Nooit eerder was ik in Afrika en dus was het voor mij even wennen om daar het alle daagse leven aan mij voorbij te zien trekken. Een van de aspecten waar Gambia zo bekend om staat is haar kleurrijke voorkomen. Deze roze bloemen zijn daar een mooi voorbeeld van.

Paars

Het paarse aspect van Napa Valley - It's Travel O'Clock

Last but not least het paarse beeld van mijn reizen van dit jaar. Eerder deze week schreef ik er al over, Napa Valley, de beroemde wijnstreek in Californië. Wild werd ik bij het zien van deze grote sappige jongens die aan de wijnranken hingen te wachten om geoogst te worden en verwerkt tot heerlijke wijnen. Ons bezoek aan Napa Valley was voor mij een van de hoogtepunten van de Amerika reis en dus kon dit aspect niet in deze collectie ontbreken.

Hoe kleurrijk was jouw reisjaar?

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Mooie foto’s weer Daphne! Blijft leuk om eens met andere ogen naar dingen te kijken en op kleur te selecteren :)
  Natasja onlangs geplaatst…Groen vs blauw Curaçao – Travel diary IIIMy Profile

 2. Mooie foto’s! Vooral groen vind ik prachtig!
  Maire onlangs geplaatst…Wildlife Wednesday #1 – Baby schildpadjes op de Gili EilandenMy Profile

 3. Hahaha cool gedaan! Die foto uit Oregon is mooi! Gaaf dat je daar bent geweest :)
  Stéphanie | Expeditie Aardbol onlangs geplaatst…Alternatief Berlijn door een analoge lensMy Profile

 4. Wat een leuke manier om nog ‘ns door je foto’s heen te gaan! Mooie foto’s ook!
  Ruurdje onlangs geplaatst…Leuke markten in LondenMy Profile

 5. Wat onwijs leuk om zo je reizen door te nemen. Je hebt onwijs mooie foto’s geselecteerd en je zag ook veel prachtigs dit jaar! En zeker niet de minste reizen, wat een heerlijke herinneringen om op terug te kijken!
  Marcella onlangs geplaatst…Reactie op 25x food door JennMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close