Een weekend in Rotterdam City reporter / Toerist in eigen land

Rotterdam is een stad met twee gezichten. Aan de ene kant de moderne wolkenkrabbers en die magnifieke skyline, aan de andere kant de overbleven historische gebouwen die ons een indruk geven van hoe de stad er voor de Tweede Wereld Oorlog uit moet hebben gezien. Het is een uitgestrekte stad dat de laatste jaren zich steeds verder ontwikkeld als populaire bestemming voor een citytrip.

Overnachten in een kubus

In de kubuswoningen in Rotterdam kun je ook overnachten - www.traveloclock.nlOok ik ging onlangs met vrienden citytrippen in de havenstad. Ook al kom ik regelmatig in Rotterdam – want lekker dichtbij – blijft het leuk om toerist in eigen land te spelen. Wie in Rotterdam overnacht, kan haast niet om de unieke kubuswoningen heen. Wij dus ook niet en dus overnachtten we in deze unieke verzameling huizen. Het is een aspect dat bijdraagt aan het imago van Rotterdam van moderne en kunstzinnige stad. Stayokay, waartoe het kubushostel hoort, is centraal gelegen tegenover Station Blaak en de Oude Haven. Perfect uitgangspunt voor een weekend in Rotterdam.

Wie de stad nog niet zo goed kent moet wellicht een beetje zoeken naar leuke uitjes om te doen, maar ik heb hier onder een aantal fijne tips voor je verzameld.

Uittips in Rotterdam

Shop til you drop. In Rotterdam zijn veel, heel veel winkels gevestigd en nee, dan heb ik het niet alleen over de beroemde (of toch beruchte?) koopgoot. In het centrum, maar ook daar buiten, zitten tal van kleine designer boetiekjes die het algemene aanbod van modeketens complimenteren. Rondom de Lijnbaan en de Meent kun je als shopaholic je hart goed ophalen.

Een icoon. Als je vanuit het centrum de Erasmusbrug oversteekt kom je op de Kop van Zuid, een landtong in de Maas. Als je naar de punt loopt kom je langs een ander Rotterdams icoon: Hotel New York. Vanaf deze plek vertrokken vroegen de schepen naar New York, vol met mensen die op zoek gingen naar het geluk in het land met onbegrensde mogelijkheden. Tegenwoordig is hier een restaurant/hotel gevestigd waar je prima kunt lunchen met uitzicht op het water. Voor oesterliefhebbers is hier ook een oesterbar. I like!

Erasmus brug - de brug van Rotterdam

 

Bootjes kijken. Jarenlang had Rotterdam de grootste haven ter wereld en dat sfeertje van het havenleven proef je door de hele stad. Verspreid langs de Maas zijn verschillende kleine – vooral historische – haventjes te vinden waar vaak ook traditionele platbodems liggen. Vanaf de vele terrasjes heb je uitzicht op bijvoorbeeld de Oude Haven of de Historische Delfshaven om maar wat voorbeelden te noemen. Nog leuker is natuurlijk om zo’n beetje het meest Rotterdamse om te doen: wandelen over de Erasmusbrug. Vanaf deze imposante brug heb je een top uitzicht op de Kop van Zuid en de Maasboulevard. ‘s Avonds steken de wolkenkrabbers hier af tegen de donkere hemel.

Kunstzinnigheid. Ben je op zoek naar een meer culturele en kunstzinnige invulling van je weekend, dan zit je in de Witte de Withstraat en het Museumkwartier op de juiste plek. Of wat dacht je van de kunsthal, waar regelmatig grootste tentoonstellingen zijn. Zelf bracht ik vorig jaar een bezoek aan de wereld van Jean Paul Gaultier. Wat een visionair! In de Witte de Withstraat zitten naast kunstzinnige galeries ook enkele leuke winkeltjes en restaurantjes. Persoonlijke favoriet is het NRC – het Nieuw Rotterdams Café – dat gevestigd is in het oude kantoorpand van de krant het NRC.

Combineer een bezoek aan de Kunsthal met een lunch of diner bij het NRC in Rotterdam - via www.traveloclock.nl

 

Rotterdam by Night. Ben je een weekend in Rotterdam, maak dan ook zeker een avondcruise over de Maas! Ik voer onlangs met de Pannenkoekenboot gedurende 2,5 uur langs de imposante havens en het centrum van de stad. Een magische tocht om van het schemerdonker de stad tot leven te zien komen wanneer de lichtjes aan springen. Rotterdam is op haar best vanaf de waterkant.

Rotterdam by night - via www.traveloclock.nl

 

Ontdek de Rottemeren, een natuurgebied tussen Rotterdam en Den Haag - via www.traveloclock.nlOntdek de omgeving. Wil je ook de omgeving van Rotterdam verkennen, pak dan de auto naar bijvoorbeeld de beroemde Kinderdijk waar je in een über Hollandse omgeving bevind. Ook op het strand zit je met de auto zo, met een halfuurtje zit je op Scheveningen of in Hoek van Holland. Combineer Rotterdam met een bezoek aan Dordrecht, de stad die zo’n 10 minuten verderop de A16 ligt of ga lekker uitwaaien bij de Rottemeren.
Wat zou jij doen tijdens een weekendje Rotterdam?

Happy Travels, xoxo

Volg It’s Travel O’Clock ook op InstagramFacebookPinterest en Twitter


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wat een mooi stukje over Rotterdam. Leuk om te lezen!
    Merin Veronique onlangs geplaatst…Wij, Nederlanders, op vakantieMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close