Voor een dag op en neer naar Londen. Is het te doen? City reporter / Travel tips

Mijn ervaringen met busreizen waren vroeger niet al te best. Sterker nog, ik had gezworen het nooit meer te doen, nadat ik een jaar of 4 geleden samen met 2 vriendinnen een Eurolines bus naar Grenoble pakte. 16 uur lang met onze knieën in ons nek, opgevouwen zitten in een alles behalve comfortabele bus, was niet mijn manier van reizen. Het is dat mijn vriend destijds voor een half jaar in Les Deux Alpes werkte en wij een minimaal budget hadden en hem toch graag wilden opzoeken, anders had ik nog wel een keer nagedacht.

Met de bus voor 1 dag naar Londen

Een rit met Eurolines zweer ik nog steeds af, maar toen ik een aanbieding voor een busreis naar mijn geliefde Londen onder ogen kreeg – €44 euro voor de busreis, de overtocht Calais-Dover én een volle dag in mijn favo stad – kwam ik toch behoorlijk in de verleiding. Het klonk haast als too good to be true.

Ik twijfelde even, maar mijn enthousiasme en het vooruitzicht van Londen waren al gauw sterker dan mijn afkeer voor busreizen. Terecht, zo bleek!

Met de bus naar Londen voor 1 dag - via www.traveloclock.nl ‘s Nachts stapten mijn schoonzusje en ik op Den Haag Centraal Station in een comfortabele dubbeldekker en begonnen we onze reis richting de haven van Calais. Oke, we hadden een wat nukkige chauffeur en vertrokken 20 minuten te laat, maar de reis zelf ging voorspoedig. Een paar uur later kwamen we aan in Calais en na een paspoortcontrole bij de Engelse douane konden we onze spreekwoordelijke horloges een uur terug zetten. Rond de klok van 9 ‘s ochtends reden we de stad binnen en hadden we een goeie 11 uur om zelfstandig rond te dwalen.

 

Voor een dag op en neer naar Londen, is het te doen? | via It's Travel O'Clock1 het het waard om voor 1 dag naar Londen te gaan? | via It's Travel O'Clock
Ga je nou voor het eerst naar Londen, dan zal ik je zo’n turbo trip niet aanbevelen. Daar is de stad veel te groot en veel te leuk voor. Ga je nou voor de 3e, 4e of 10e keer zoals ik en wil je gewoon weer even die stad voelen, jezelf verwennen met een andere omgeving of gewoon goed shoppen? Dan kan ik je een dag-retour zeker aanbevelen! Op deze manier is een stedentrip toch mogelijk en zit je met een beperkt budget en een overvolle agenda toch maar mooi een dagje in Londen. Voor mij de ideale ingrediënten om voor een dag-retour te kiezen.

 

Voor een dag op en neer naar Londen, is het te doen? | via It's Travel O'ClockVoor 1 dag met de bus naar Londen, is het te doen? | via It's Travel O'Clock

Op de dag zelf, was het stralend weer, scheen de zon en was het zo’n 25 graden. Zomer in Londen is zo gek nog niet. Een geschikte dag dus om rond te dwalen en te zien waar je uitkomt. Daar hadden we zoals gezegd 11 uur de tijd voor en trust me, als je echt wilt kun je in die tijd een hoop zien. Ja, het bezoeken van musea of een show op West End slaat een gat in je tijd, maar ben je er net zoals wij waren, op uit om vooral door de stad te dwalen, dan is een dag perfect.


Om 20:15 was het weer tijd om de stad achter ons te laten en mijn vriend Bennie – ja, zo noem ik de klok the Big Ben echt – gedag te zeggen en in gedachten de volgende trip alweer te plannen. Onze voeten waren blij toe, want het laatste uur kwamen we niet meer vooruit! Uit, gingen die schoenen en met de stoel in standje ik-wil-slapen, waren we klaar voor de terugreis. Ik heb geslapen als een blok en de nekpijn nam ik gewoon op de koop toe. Om 6 uur ‘s ochtends waren we weer terug in Den Haag.

Zou ik het nog een keer doen, met de bus voor 1 dag op en neer? Mijn antwoord is: JA! Edit: inmiddels heb ik het al 3x gedaan! Hoewel ik het liefst zo lang mogelijk in Londen blijf – denk aan een half jaar of langer – is deze manier van reizen een perfect alternatief om mijn ‘fix‘ te halen en weer even vooruit te kunnen.

Ga jij binnenkort ook naar Londen en wil je meer weten over hoe je die trip het beste kunt aanpakken? Check dan 20 redenen waarom ik mij in Londen thuis voel + favo adresjes + praktische tips.

Why I love to travel | via It's Travel O'Clock

 

Zou jij het overwegen om met de bus heen en weer te reizen voor een citytrip van 1 dag?

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. I looooooooooooooooooooove London! Zit net te denken dat het wel weer eens tijd wordt om erheen te gaan. Zou een dag zo op en neer nog wel overwegen, maar ga toch ook liever twee of drie dagen als het kan.
  Natasja onlangs geplaatst…TRAVEL: New York bucketlistMy Profile

 2. Je kan beter vanuit Amsterdam of Rotterdam op London City Airport vliegen. Binnen 20 minuten met de metro naast de Big Ben. Wat wil je nog meer? En niet eens zo duur. Al vanaf € 120 per persoon retour all in! http://travelersmagazine.nl/alternatieven-voor-london-heathrow-gatwick-of-stansted-airport/
  TravelersMagazine.nl onlangs geplaatst…210 euro vroegboekkorting 2015 Canvas HolidaysMy Profile

 3. Oeeh, Londen in 1 dag, ik zou tijd te kort komen! Maar ja, alles beter dan een dag op kantoor.. ;)
  Lisette | Travellust.nl onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een Kekke Camerariem!My Profile

 4. Haha wat een cool avontuur. Lekker spontaan! Ik slaap alleen in een bed, dus ik denk dat ik gebroken terug zou komen. Maar wie weet als het geld en de tijd een keer op zijn, dan is dit best een goede tip :).
  Stéphanie | Expeditie Aardbol onlangs geplaatst…Doen: Hiken op de Chinese MuurMy Profile

 5. Liefde voor Londen, echt waar! Ik wil er zo graag weer een keertje heen en dit klinkt inderdaad perfect

 6. Liefde voor Londen, echt waar! Ik wil er zo graag weer een keertje heen en dit klinkt inderdaad perfect om een keer te doen.

 7. Oh, Londen <3 Grappig, ik had het ook steeds over 'Benni' maar bedoelde daarmee Benedict Cumberbatch. Ik was overtuigd dat ik hem zou zien en we heimelijk verliefd zouden worden, haha.
  Explorista onlangs geplaatst…De USA Roadtrip in cijfers…My Profile

 8. Aangezien ik nog nooit in Londen ben geweest zou ik iets meer tijd willen, sowieso zou ik langer willen, maar dit is wel een heel leuk dagje weg! Leuker dan een dagje Walibi :p
  Karbonkel onlangs geplaatst…Bled, het meer in SloveniëMy Profile

 9. Ben je niet de hele dag supermoe & brak door de nacht doorhalen en busreis of valt ‘t mee?
  Ruurdje onlangs geplaatst…Hardlopen op vakantieMy Profile

 10. Een dagje Londen heb ik idd ook een keer gedaan, maar ik ben toch echt liever wat langer in Londen (zeker aangezien er superleuke hostels zijn waar je voor een prikkie kunt slapen). Afgelopen voorjaar ben ik wel voor een dag op en neer naar Düsseldorf geweest (vanuit Utrecht met de trein in nog geen 2 uur) en dat was écht super! Nooit gedacht dat ik zo veel in één dag kon stoppen en ‘s avonds toch weer rond 9 uur thuis.
  Esther onlangs geplaatst…A place to stay: The Hotel BXL, BrusselMy Profile

  • Dusseldorf is zelfs nog makkelijker dan Londen! Ik moet er laatst heen voor een vergadering, dat ging inderdaad ook gewoon op 1 dag. Voor Londen trek ik het liefst een jaar uit, maar zo’n los dagje was precies goed om weer even mijn hard benodigde portie Londen aan te vullen. Man wat hou ik van die stad!
   Daphne Groeneveld onlangs geplaatst…New York favoritesMy Profile

 11. Wat heerlijk! Ik ben pas 1x naar Londen geweest en dat is al weer een jaar of 4 geleden, dus ik zou graag terug willen!
  Benthe onlangs geplaatst…Week’s end – week 34My Profile

 12. Ohhh dit lijkt me zo leuk! :D ziet er uit als een fijne manier van reizen voor een dagje Londen! Ik ben er nog nooit geweest helaas, word eens tijd :D
  Stephanie onlangs geplaatst…Tag | 25 Random QuestionsMy Profile

 13. Het is zeker te doen. maar liever toch enkele dagen in de stad doorbrengen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close