Sunkissed: Trier City reporter / Sunkissed

Trier, een bijzondere stad aan de Moezel in Duitsland. Het is een stad die je terug neemt in allerlei perioden van de tijd. Zo zijn er in Trier ruïnes uit de Romeinse tijd terug te vinden, maar zeker ook invloeden uit het Oostenrijkse Rijk zoals hier bij ‘Het Keurvorstelijk Paleis’.

Midden in de stad, vlakbij de Basilica van Constantijn ligt dit super mooie paleis waarbij ik gelijk een Sissi-gevoel kreeg toen ik ‘m zag. Het Keurvorstelijk Paleis, in 1615 gebouwd, dient tegenwoordig als bestuurlijk paleis waardoor de bezienswaardigheden als het binnenplein, het trappenhuis, de foyer en de barokzaal maar beperkt en op bepaalde dagen te bezoeken zijn, maar dat houd je natuurlijk niet tegen om het paleis van buiten te bewonderen, zeker als er een lekker zonnetje bij schijnt zoals hier.

Het paleis ligt in een mooi stadspark, de Paleistuin vol met mooie standbeelden en vijver, waar je met mooi weer prima kunt lunchen. De tuin, in Grieks-Romeinse stijl ligt centraal in de stad en is een mooi uitgangspunt om de stad verder te verkennen. Deze foto van het Keurvorstelijk Paleis heb ik genomen vanuit dit park. Insider tip: bezoek tijdens je tripje naar Trier de “Weinstube Kesselstatt” dat op ongeveer 5 minuten lopen van het paleis ligt.

Trier is aan te raden voor een 1- of 2-daagse citytrip en ligt vanaf Utrecht op ongeveer 3.5 uur rijden, net over de grens met Luxemburg. Voor meer info, check even deze website.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ja! Daar ben ik ook een weekend geweest. Gekampeerd zelfs. Leuk leuk leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close