Sunkissed: Parijs in de lente City reporter / Sunkissed

In Sunkissed neem ik je op de vrijdag mee naar een zonnige bestemming aan de hand van 1 foto, uiteraard een zonnige. In deze rubriek vertel ik m eer over de achtergrond van de bestemming of wat de foto zo bijzonder maakt. Aan Parijs vandaag de eer om in het zonnetje gezet te worden.

Parijs in de lente

Parijs is natuurlijk mooi in elk seizoen en doet vooral in de winter haar bijnaam ‘City of Romance’ eer aan, maar in de lente straalt de stad. Bloesems, vrolijke mensen, picknicks in Jardin de Tuileries, af en toe je jas uit kunnen doen en de zon die de mooie lichte gebouwen van Parijs nog eens extra doen stralen.

Parijs in de lente betekent ook dat het er erg druk is! Met Pasen leek het wel alsof elke toerist zich zelf naar Parijs had begeven en trust me, dan is het niet leuk om door het Louvre te lopen of de trap naar de top van de Notre Dame te klimmen. Dat laatste heb ik dan ook maar gelaten voor wat het is. Ik kan je dan ook alleen maar aanbevelen om de feestdagen te vermijden als je meer wilt dan de stad alleen van de buitenkant bewonderen.

Nr. 1 citytrip bestemming van de Nederlanders

Vorige week werd bekend dat wij reislustige Nederlanders het liefst Parijs bezoeken als we gaan citytrippen. Sterker nog 300.000 Nederlanders maakten in het afgelopen jaar een trip naar de Franse hoofdstad en liet daarbij runner ups Londen en Berlijn achter zich. Waarom bezoeken wij massaal Parijs? Ik stelde mijn lijstje samen:

– De 1e echt grote buitenlandse stad dichtbij
– Goede treinverbinding vanuit Nederland
– Imposante gebouwen met prachtige details en een rijke geschiedenis
– Geweldige tuinen
– Ze hebben er de €
– De Eiffeltoren
– Het uitzicht vanuit Montmartre
– Goed te combineren met Disneyland
– Wij Nederlanders kunnen zo’n verse crepe Nutella natuurlijk niet weerstaan
– Net zo min als een overheerlijke Franse wijn
– Het is er vaak net een paar graadjes warmer dan in Nederland

Parijs in de lente - www.traveloclock.nl

How to get there?

Zoals gezegd is Parijs makkelijk te bereiken, zeker met de trein is dit goed te doen want: a). sneller en b). je hoeft met je auto niet de beruchte Périphérique (de ringweg van de stad) te verdwalen. Vanuit Rotterdam ben je in zo’n 2,5 uur op het station Gare du Nord met de Thalys. Met de auto doe je er zoals gezegd iets langer over. Het is vanuit Den Haag ongeveer 470 kilometer en zonder files en problemen ben je zo’n 4.5 uur onderweg. Ga je voor de budget optie en heb je minder behoefte aan comfort? Dan is de lange afstandsbus van bijvoorbeeld Eurolines een goed alternatief. Een enkeltje bieden ze al vanaf €9! Zomaar, een gratis tip van mij, voor jou.

Zeg eens eerlijk. Wat is jouw favoriete citytrip bestemming?

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ik wilde eigenlijk een keer naar Parijs is de herfst. Mooie herfstbladeren en het liefs nog een zonnetje. Maar lente heeft natuur ook veel voordelen. Maakt eigenlijk niet uit wanneer ik ga. Ik wil gewoon een keertje gaan!

  2. Oooh, balen is dat hè als het zo druk is. Ik ben eens in de heilige week (de week voor Pasen) in Barcelona geweest. Niet alleen liep half Europa in Barcelona, alle locals waren ook nog eens vrij! Pff. Voortaan: middenin augustus wanneer iedereen aan het strand puft ;-)
    Groetjes!
    Esther onlangs geplaatst…De kleuren van SowetoMy Profile

  3. Aah oui oui Paris; mooie foto!
    Michelle – Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Personal: travel plansMy Profile

  4. Ik was in 2010 met kerst in Parijs. Op die feestdag is het dus juist niet druk in de stad. Dit jaar was ik er eind maart. Inderdaad heeeerlijk met al die lentebloemen, we hebben er volop genoten!!
    Marcella onlangs geplaatst…Forens met een boekMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close