Sunkissed: op en top België in Brugge City reporter / Sunkissed

De Belgische steden zijn een fijn uitje voor een dagje weg buiten de Nederlandse grenzen. In Antwerpen zit je zo en voor veel Nederlanders is dit dan ook een van de eerste stops. Zelf neem ik echter liever een andere afslag en duik in Brugge in. Net over de grens met Zeeland vindt je hier een op en top Belgische stad met een internationale allure.

Te midden van de historische stadsmuren vindt je in Brugge veel dat de betiteling ‘Belgisch’ krijgt. Zo is 1 van de meest opvallende plekken in de stad, de beroemde Belfort. Een fenomeen dat weliswaar ook in Frankrijk te zien is, maar desalniettemin op en top Belgisch is. Deze hoge horen aan het marktplein geeft je een top uitzicht over het centrum met haar rode dakpannen en kleine straatjes.

Nergens vindt je ook zoveel chocolade als in Brugge. Dominique Persoone, een beroemd Vlaams chocolatier, heeft hier zijn fabriek en winkel – The Chocolate Line – waar hij de meest bijzondere smaakcombinaties verwerkt in zijn bonbons. Ooit wel eens een bonbon met wasabi gegeten? Bij Dominique Persoone is niks te gek. Ook op andere plekken in de stad zit in elke straat wel een chocolaterie, wat de verleiding om alles te kopen haast te groot maakt.

Nog niet genoeg België? Wat dacht je dan van een bezoek aan een bierbrouwerij. Net als chocolade, staat ook bier synoniem aan België. In het centrum van Brugge kun je een bezoek brengen een de brouwerij de Halve Maan waar één van mijn favoriete bieren, de Brugse Zot, wordt gebrouwen. Klim hier op een smalle en stijle houten trap naar een zolder vol hop en mout en leer alles over het proces van bier brouwen.

Alsof de bovenste 2 items nog niet genoeg met eten te maken hebben, is er nog een 3e typisch Belgisch culinair stukje in hartje Brugge, namelijk het Friet Museum! Niks zo Belgisch als dikke patattekes. Sterker nog, nergens anders in de wereld – zelfs niet in Amerika – bestaat er een Friet Museum. Duik dus in de Belgische wereld van frieten in het leuke Brugge.

Nog 1x typisch België in Brugge, namelijk het kant klossen. Hoewel de Nederlandse klederdracht ook gekenmerkt wordt door kantkragen en versieringen, hoort deze ambacht ook echt bij de Belgische cultuur. In het centrum van Brugge kom je genoeg kant klossende dames tegen, die in hun raamkozijn hun kunsten vertonen. Hun werken zijn uiteraard ook te koop en overal in de stad te verkrijgen.

Zin gekregen in een dagje of weekendje België in Brugge? Check dan even deze site voor extra info over de leukste stad van België.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Brugge is zo leuk! Ik was er te kort dus zeker van plan nog eens te gaan =)

  2. Op de terugweg vanuit Normandië pakken wij een nachtje Brugge mee. Zoveeeeel zin in, het lijkt me een onwijs toffe en mooie stad!
    Marcella onlangs geplaatst…Nieuw-Zeeland #10: The Cook Strait CrossingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close