Sunkissed | de zomer vieren in Nantes City reporter / Sunkissed

Nantes. De naam zegt je vast wel iets. Onderweg naar menig Franse bestemming zul je Nantes regelmatig op een van verkeersborden tegengekomen zijn. Nog voordat je de weg kwijt bent geraak op de Périphérique heb je het waarschijnlijk al gespot, maar daar is het vast bij gebleven? Tot voorkort was dit ook voor mij het geval. Ja ik wist dat Nantes toch wel een stad van formaat moest zijn en op de kaart aanwijzen lukte mij ook nog wel, maar verder… Toen ik vorige week op familiebezoek ging in de Loirestreek in Frankrijk was het moment dan ineens daar. We zouden gaan kennismaken met de bekende maar onbekende stad.

Nantes | een gezellige mengelmoes

Compleet blanco belandden we in Nantes, dat een gezellige studentenstad blijkt te zijn. Het sfeertje deed mij denken aan Breda meets Parijs, en qua formaat zal het ook wel ergens in het midden blijven steken. Een stad vol gezellige pleintjes, straatjes, terrasjes en de Loire rivier die als een echte grand dame door de stad stroomt. Midden in de stad liepen we ineens recht af op het Château des ducs de Bretagne, een onvervalst kasteel in volle glorie. Nantes is een echte gezellige mengelmoes van stijlen, want hier en daar tref je ook nog eens de typische Middeleeuwse bouwstijl aan die mij weer deed denken aan de stad Troyes in de Champagnestreek.

Zomer in Nantes, Frankrijk | via It's Travel O'Clock

Zomer in Nantes

In de zomer is het een gezellige bedoeling in Nantes, want mooi weer is hier bijna een garantie en wie wordt er nou niet vrolijk van die stralen zon op z’n toet? Zo vlak voor het einde van de vakantie was de stad lekker druk met terugkerende studenten en werden hier en daar kleine feestjes georganiseerd, zoals op het Île de Nantes op de foto hierboven te zien is. Op dit eilandje in de Loire – een voormalig industrieel terrein – hing een Parade-achtig sfeertje waar men heerlijk in het ondergaande zonnetje zaten te chillen, muziekje er bij op de achtergrond en giga grote bbq’s waar menigeen lekker stond te bakken en braden. Zomer in Nantes, heerlijk ontspannen en gezellig, zoals de zomer bedoeld is.

How to get there?

Zoals ik al zei zul je Nantes vast al op menig verkeersbord hebben zien staan, het ligt dan ook op een prima te bereiden afstand van Nederland voor bijvoorbeeld een lang weekend weg of als tussenstop tijdens een vakantie in Frankrijk. De auto is dan ook het voornaamste voertuig om Nantes te bereiken. Vanaf Den Haag is het een kleine 9 uur rijden via de A10 en A11 in Frankrijk. Vliegen kan ook, KLM/Air France vliegen vanaf Amsterdam rechtstreeks op Nantes.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Prachtige foto! Nog nooit geweest, maar ziet er heel cozy uit!
  Dionne onlangs geplaatst…Gastblog | Mijn reis naar het zuiden van EngelandMy Profile

 2. Ziet er mooi uit! Ik heb niet zoveel met Frankrijk, maar toch zie ik regelmatig blogs voorbijkomen met de meest prachtige verhalen en foto´s :)
  Sabine onlangs geplaatst…Bloggers-bezoek in Bogotá!My Profile

 3. Haha ik moest lachten om je eerste alinea haha! Ik ken Nantes inderdaad alleen van de borden. Het klinkt als een super gezellige stad! Ik ben wel benieuwd naar meer foto’s haha!
  Sandra onlangs geplaatst…Kanoën in DokkumMy Profile

 4. Ik ben er vorig jaar (precies een jaar geleden toevallig) 4 dagen geweest en ik vond het WAANZINNIG. Een stedentrip Nantes uitbreiden met wijnproeven in de Loire is trouwens ook echt een aanrader.
  Esther onlangs geplaatst…Een weekend in OsnabrückMy Profile

 5. Ohhh die tweede foto <3 Heel mooi Daphne! En ik maar denken dat jij niet zo'n Frankrijk fan was ;) Inmiddels helemaal om?
  Liselore | GRAB YOUR BAGS onlangs geplaatst…De majestueuze Hassan II moskee in CasablancaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close