Plek van de maand | de Spaanse Trappen in Rome City reporter

De ongedwongen en bruisende sfeer rondom de beroemde Spaanse Trappen in Rome, maken dit tot een van de fijnste plekken in de stad. Voordat ik onlangs kennismaakte met de Italiaanse hoofdstad, kende ik de Spaanse Trappen vooral als onderwerp van een strikvraag tijdens een examen ‘Toeristische Bestemmingen’. De trappen zijn namelijk ooit door de Fransen aan de Spanjaarden cadeau gedaan als middel van verzoening en dat alles in het kloppende hart van Italië. Confusing, right?

Spanish Steps in Rome | via It's Travel O'Clock

Natuurlijk was dat niet het enige waar ik de Spaanse Trappen van kende, want tijdens mijn immer grondige voorbereiding voor een reis struinde ik ook dit keer weer half blogland en de reisgidsen af en kwam ik dit fenomeen tegen. Spontaan op reis? Ik zou het graag willen, maar nieuwsgierig aagje dat ik ben heeft dit meestal weinig kans. Zo zou een trip met het nieuwe initiatief srprs.me mij echt enorm gaaf lijken, maar ook een uitdaging.

Terug naar de Spaanse Trappen, die omringd worden door tal van andere bezienswaardigheden die Rome rijk is. Denk bijvoorbeeld aan de Fontana di Trevi (slechts 5 minuten lopen), Villa Borghese (je hoeft er maar de trappen voor op te klimmen) én natuurlijk de ‘Feyenoord-fontein’, beter bekend als de Barcacciafontein van Bernini, dat aan de voet van de Trappen staat. ‘s Ochtends, ‘s middags of ‘s avonds, het is er altijd gezellig druk. Een vrolijke mix van locals en overduidelijke ijslikkende toeristen komen hier samen om de voeten hun welverdiende rust te geven, even bij te kletsen of de wandelroute voor de rest van de dag uit te stippelen.

Spanish Steps in Rome | via It's Travel O'Clock

Roma vista, view from the Spanish Steps | via It's Travel O'ClockRooftops of Rome, next to the Spanish Steps | via It's Travel O'Clock

Barcaccia fountain in Rome | via It's Travel O'Clock

Spanish Steps in Rome | via It's travel O'Clock

Toegegeven, de straatverkopers met hun ‘selfie, selfie’ – duidend op de gammele selfie-sticks die ze verkopen – zijn behoorlijk irritant, maar goed, dat schijnt er nou eenmaal bij te horen. Dat daar gelaten is de sfeer rondom de Spaanse Trappen erg gezellig en dient het meer als picknickplek dan een verbinding tussen hoog en laag. Je kunt namelijk ook heel sneaky de lift die bij de Metro-halte ‘Spagna’ hoort naar boven nemen. Maar dan wel een ijsje minder eten he ;-).

Lees ook: Picture Perfect | voorjaar in Rome

Na mijn korte kennismaking met Rome eerder deze maand zijn de Spaanse Trappen mij het beste bij gebleven. Niet alleen dankzij het leuke sfeertje, maar vooral ook vanwege het top uitzicht dat je verdient hebt als de alle trappen beklommen hebt. Het dak van Rome ligt aan je voeten.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. zon, zon, zon! Ik wel ook eens terug met heel veel zon!
    Bianca onlangs geplaatst…Vrijdag, wijndag #4 twee wereldenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close