Picture Perfect | voorjaar in Rome City reporter / Destinations

Jarenlang stond Rome eenzaam aan de top op mijn stedentripswensenlijstje. Met familie en vrienden had ik het regelmatig over de Eeuwige Stad. Hoe heerlijk het zou zijn om hier tussen de ruïnes van duizenden jaren oud te lopen, zo af en toe eens een wijntje drinken, mijn geliefde pizza diavola te eten en vooral verwonderd om ons heen te kijken. Na jaren lang dromen maakte ik eindelijk korte metten en besloot vriendlief – en dus direct mijzelf – een enorm plezier te doen door vliegtickets naar Rome te boeken. Na lang wachten was het eerder deze maand dan eindelijk zover.

Sit back, relax and enjoy the show!

Rome, picture perfect | via It's Travel O'Clock

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dus gek op vliegen, vliegvelden en vliegtuigen. De spanning en sensatie in combinatie met het avontuur maken het voor mij een van de leuke dingen aan reizen. Wat een beetje alleen een beetje jammer is aan vliegreizen – naast de hoeveelheid tijd die je kwijt bent aan boarden etc. – is het immer aanwezige geronk van de motoren, heel vervelend. Gelukkig had ik dit keer geluiddempende en druk regelende vliegoordopjes van Alpine bij me, die dit probleem een stuk verminderde en er voor zorgde dat ik een fijne en rustige vlucht had. Een aanrader voor wie regelmatig vliegt en net als ik liever geen geronk hoort.

Avoid ear pressure and irritating noises while flying with Alpine earplugs | via It's Travel O'Clock

Anyway… ik ging het met jullie over Rome hebben. Wat is die stad een plaatje zeg! Al onderweg vanaf het vliegveld naar de stad wisselden de ene kerk met het andere monument elkaar in razend tempo af. Kris kras lopen de straten en steegjes door elkaar heen, regelmatig uitkomend op charmante pleintjes met al even charmante fonteinen.

De stad is alles behalve geschikt voor paraderende dames op hoge naaldhakken. Nee mijn geliefde Nike Roshe’s hadden hier het beste de straten bewandeld, maar helaas was ik zo bijdehand om alleen laarsjes mee te nemen. Lesson learned. De straten van Rome zijn namelijk nog altijd hobbelig en bobbelig en bestaan vooral uit keien, net als toen bij de Romeinen. Dit is gelijk ook de charme van de stad, want geen een weg is hetzelfde.

Make sure you pack a good pair of shoes to walk the streets of Rome | via It's Travel O'Clock

Ons korte bezoekje aan de stad bracht ons langs een behoorlijk aantal highlights. Nog voor we er erg in hadden stonden we namelijk al met onze snufferd voor het Colosseum. Wat een gigant! Wie mij een beetje kent, weet dat 1 van mijn reisdromen is het zien van alle 7 wereldwonderen (te weten: Chitzen Itza, Machu Pichu, Christusbeeld, Petra, Grote Muur, Taj Mahal en het Colosseum). Na al 2x eerder een wereldwonder (Machu Pichu in Peru en Christusbeeld in Rio de Janeiro) gemist te hebben, was het nu dan in Italië eindelijk raak! Ik kon een bezoek aan mijn 1e wereldwonder afstrepen.

Colosseum, Rome | via It's Travel O'Clock

Colosseum in Rome | via It's Travel O'Clock
Hoewel het Colosseum van buiten echt prachtig is en ik het verhaal erachter fascinerend vind, was ik toch behoorlijk teleurgesteld door de ‘inhoud’ van het kolos. De arena is dusdanig vervallen dat het een flinke dosis inleving is vereist om hier de gruwelijkheden van vroeger voor ogen te halen. Ik miste een stukje relikwieën, tekeningen, maquettes … iets om weer te geven wat er precies in het Colosseum gebeurde. Desalniettemin voelde ik me toch behoorlijk verrukt om er eindelijk eens te hebben mogen staan.

It's Travel O'Clock in the Colosseum in Rome | via It's Travel O'Clock

The outside of the Colosseum is far more impressive than the inside | via It's Travel O'Clock

Veel meer onder de indruk was ik van het Forum Romanum, wat aan de overkant van het plein bij het Colosseum ligt. Beide monumenten zijn dan ook met slechts 1 ticket te bezoeken. Dit was het kloppende hart van het Romeinse Rijk. Waar Caesar en Augustus woonden, waar de tempel van Romulus is, waar er handel gedreven werd en overwinningen gevierd. Het zijn slechts ruïnes die een schim van wat eens een florerende stad moest zijn geweest, maar ondanks dat vond ik het leuk om hier rond te lopen. Ik ben altijd een blij ei als ik een sprong in de geschiedenis mag maken.

Forum Romanum in Rome | via It's Travel O'Clock

Atop the Palentin Hille in Rome amongst the ruins | via It's Travel O'Clock
You get a stunning view over ancient Rome from the Forum Romanum | via It's Travel O'ClockOok in andere delen van de stad wordt je verwend met mooie gebouwen, maar dan in een stuk betere staat. De Renaissance vierde hoogtij in Rome met natuurlijk de Sint Pieterskerk (technisch gezien Vaticaanstad, niet Rome) als kers op de taart. Overal kom je prachtige kerken en monumenten tegen die tezamen met de sierlijke fonteinen en pleinen de stad tot de op 2 na drukst bezochte stad van Europa maken. Alleen Londen (1) en Parijs (2) trekken jaarlijks meer toeristen.

Wij genoten van de zon door te chillen op de Spaanse Trappen, wandelden langs de Engelenburcht, dwaalden rond in het park Villa Borghese en keken vol bewondering naar het Monument Vittorio Emanuele II. Scoorden onderweg een lekker ijsje, irriteerde ons kapot aan de ‘selfie, selfie’ verkoopdrang en ontdekten dat – ondanks de gigantische hoeveelheid bezienswaardigheden – Rome eigenlijk helemaal zo groot nog niet is.

Highlights of Rome with Spanish Steps, Vatican, Monumento Vittorio Emanuelle 11, Forum Romanum and streets | via It's Travel O'Clock

Na 2 dagen geprobeerd te hebben om zoveel mogelijk in ons op te nemen, waren onze voeten moe en hoofden vol met indrukken. Gelukkig mag ik in juni nog een keertje!

Happy travels, xoxo 


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Fijn he! En gelijk binnen gaan bij het Colloseum hoeft eigenlijk helemaal niet. Maar in Juni mag je alweer?! =D Super!

 2. tja, je kan die gasten ook gewoon een magische steen verkopen!

  vond het een super tripje! thanks :D

 3. Oh, ik vind je foto van het Colosseum op instagram (of twitter, ik weet niet meer waar ik ‘m eerder zag) al zo mooi, maar die van die scooter is ook heel gaaf! Een supersfeervol plaatje!
  Denise @eventjes onlangs geplaatst…Blogs, destinations & social mediaMy Profile

 4. Wat een prachtige foto’s en leuke tips. Het ziet er naar uit dat je een hele leuke trip naar Rome hebt gehad. Ik zou graag snel weer een keer terug willen, om daar nieuwe plekken te ontdekken. Blijft een heerlijke stad!

  Ik deel trouwens op mijn eigen platform ( https://girlswhomagazine.nl/ ) ook veel reistips, maar vind het altijd leuk om inspiratie op te doen bij andere leuke blogs zoals deze. Mijn complimenten!

  Liefs,

  Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close