Sunkissed | Philadelphia City reporter / Sunkissed

In de rubriek ‘Sunkissed‘ wordt regelmatig een bestemming in het zonnetje gezet en hoe beter dit te doen dan door een zonnige foto er van uit te lichten. Vele plekken gingen haar al voor, maar deze keer valt de eer aan de Amerikaanse stad Philadelphia, ‘the city of brotherly love’.

Hoewel de geschiedenis van Amerika met name zit in eeuwenoude natuurparken, heeft de mens in de voormalige hoofdstad Philadelphia ook behoorlijk wat invloed uitgeoefend. In deze stad – ontstaan in 1681 – werd de fundering van de huidige Verenigde Staten gelegd. Namen als Benjamin Franklin, George Washington en Thomas Jefferson zullen bij velen bekend zijn. Het zijn enkelen van de ‘founding fathers’, de grondleggers van de Amerikaanse democratie. En hier gebeurde het allemaal, ‘The Independence Hall’ in Philadelphia, hier werd de oh zo bekende ‘Declaration of Independence’ ondertekend.

Lees ook: Rondreis Amerika | de 10 mooiste foto’s

Philadelphia, the city of Brotherly Love | via It's Travel O'Clock

Philadelphia

Philadelphia is geen hele grote stad en al helemaal geen stedentrip an sich waard vanuit Nederland, maar ben je bijvoorbeeld in New York of Washington en van plan om een roadtrip langs de Oostkust te maken, dan moet je Philadelphia zeker op de route meepakken! Doordat de stad zo compact is kun je het makkelijk in twee dagen verkennen zonder je een moment te hoeven vervelen. Naast een bezoek aan de Independence Hall heeft de stad nog meer bijzondere en historische gebouwen. Bezoek de Masonic Temple, ga picknicken in het park van het mooie Rittenhouse Square, shoppen in een gigantische Macy’s of duik in zowel de historische áls de moderne kant van Philly met de Duck Tour. Een typisch gevalletje ‘dat-moet-je-eens-in-je-leven-gedaan-hebben-maar-nooit-weer’. Wanneer je in Philly bent, vergeet dan ook niet op de foto te gaan met het ‘LOVE’. De naam ‘Philadelphia’ komt trouwens oorspronkelijk uit het Grieks en betekend broederliefde, een naam waar de stad nog steeds trots op is. Dan weet je dat ook weer.

Lees ook: 5 tips voor het plannen van een reis naar Amerika

How to get there?

Over het algemeen stelt het OV in Amerika bar weinig voor, maar aan de Oostkust hebben ze het wel begrepen. Zo reisden wij bijvoorbeeld met een Amtrak trein van Penn Station in New York naar Philadelphia, om vervolgens met een Greyhoundbus verder naar het Zuiden te reizen richting Washington D.C. Net als bijna overal, is het reizen met de trein vaak efficiënter dan met de bus, maar ook een stuk duurder. Hou er rekening mee dat de prijzen van tickets net als bij vliegtickets fluctueren. Hoe later je boekt, hoe duurder de tickets vaak zullen zijn. Heb je dus een vooraf uitgestippelde route, dan is het slim om meteen je kaartjes te reserveren. Natuurlijk kun je ook de auto pakken, het is en blijft tenslotte Amerika. Vanaf New York City is het dan zo’n 2 uur rijden en vanaf Washington D.C. een uurtje langer. Ben je van plan om naar Philadelphia te gaan, dan kan ik je deze kitscherige B&B – compleet in ‘founding father’ stijl van harte aanbevelen.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wat lijkt me het leuk om een keer naar Philadelphia af te reizen! Leuk artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close