Peruaanse Hotspot: California Cafe City reporter
Welkom in Huaraz, centraal Peru

Welkom in Huaraz, centraal Peru

Er zijn een paar plekken op de wereld die mijn hart veroverd hebben met hun prachtige landschappen, imposante steden en vriendelijke bevolking. Nadat ik in 2010 mee mocht op een ‘sustainable’ studiereis naar de regio Huaraz in Peru, voegde ik ook dit land toe aan mijn favorieten. Een land waar ik heel graag nog eens terug kom!
Peruhike

Huascaran Peru

Wat Peru zo fijn maakte, was, behalve dat we met een super leuke groep vrolijke en lollige studenten op pad gingen, ook de super begeleiding van Guido. Een voormalig NHTV-student (net als ik bijna) en sinds een paar jaar eigenaar van RESPONS, een reisorganisatie die duurzame reizen in Peru aanbied. Dankzij hem waren wij tijdens onze reis vaak te vinden in het ‘California Cafe’.
CaliforniaCafeJugo

Het California Cafe was voor ons echt een hotspot waar je op je gemakje een van de vele sapjes kon bestellen (wij noemden ze altijd jugootjes – ‘jugo’ betekent sap in het Spaans), maar ook overheerlijke bagels. Terwijl je de keuze maakt voor je ontbijt of lunch, kruip je achter in het cafe op 1 van de heerlijke banken en trek je een boek uit de ‘reizigers bibliotheek’.

CaliforniaCafeopjegat

CaliforniaCafechillend
Huaraz is echt een backpackers stad, een stad waar ze even komen om uit te rusten en wat mee te krijgen voordat ze door hobbelen naar de ruige bergtoppen of de dichtbegroeide jungle. Het California Cafe, wat trouwens centraal in de stad ligt, speelt hier goed op in. Door simpele bagels en sapjes, maar ook verse ‘French Roast’ koffie, chille banken en een goedgevulde boekenkast aan te bieden, is dit een backpacker walhalla!

Vaak zaten wij hier dan ook tussen onze tochtjes door (Huaraz was onze ‘thuisbasis’) te brainstormen, bij te kletsen en door de boeken te bladeren. Dat vind ik toch wel het leuke aan reizen, boeken die de hele wereld over gaan, in een kast gezet worden, en dan weer door iemand anders meegenomen naar de volgende bestemming. Wat nou e-readers!

CaliforniaCafeGroep
Als je ooit op reis door Zuid Amerika gaat en Peru doorkruist, breng dan niet alleen een bezoekje aan de Machu Pichu, maar reis ook verder landinwaarts naar Huaraz en het California Cafe!

Tip: Wanneer je in Huaraz bent, vraag naar Guido van Es van RESPONS voor de beste tours inclusief ‘home stay’ bij de Vicosinos of de gemeenschap in Humachucco. Ben je nou op reis en mis je Nederland een beetje, Dirk Wolkers, een rasechte Amsterdammer heeft hier zijn stroopwafel business opgezet!

Je vindt het ‘California Cafe’ op:
Jr. 28 de Julio #562 in Huaraz, Peru

Happy Travels xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Leuk Daphne!!! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close