Persoonlijke tips voor een stedentrip naar Londen City reporter

De reisgidsen staan er vol mee, must sees als je in Londen bent. Na zes bezoekjes aan deze fantastische stad heb ik naast deze iconen ook een aantal persoonlijke tips voor je. In dit blog zet ik er een aantal in willekeurige volgorde op een rijtje.

Westminster, London | via It's Travel O'Clock

♦ Bestel thee met scones bij Bill’s

Geloof het of niet, maar ik had best moeite met het vinden van een leuke plek om typisch Engels een pot thee met een heerlijke warme scone te bestellen, zonder meteen uit te moeten wijken naar luxe etablissementen als het Savoy en The Ritz. Bij Bill’s liep ik spontaan binnen en wat bleek, naast dat dit een hele leuke tent is, stond er ook thee met scones op het menu.

 Adres:  Victor Warf, Clink Street, SE1 (Southbank). Tube stop: London Bridge

When in London, have some tea & scones at Bill's on Clink Street | via It's Travel O'Clock

♦ Koop een Oyster Card om voordelig met het OV te reizen

Het ov in Londen lijkt heel duur, maar met een Oyster Card heb je dit snel terugverdiend. Net als in Nederland betaal je elke keer als je incheckt een bepaald tarief, maar blijf je binnen zone 1 en 2, dan kun je al snel omperkt gebruik maken van het ov voor een vast daglimiet. Voor de bus is dit bijvoorbeeld een kleine 5 pond. Nadat je dit bedrag behaald hebt, reis je dus gratis verder. Klik hier voor meer info over de Oyster Card en het OV in Londen.

♦ Lunchen aan de Serpentine in Hyde Park bij mooi weer

De Serpentine is een grote vijver in het hart van Hyde Park. Onder hardlopers populair om er omheen te rennen, onder families om er op te gaan waterfietsen en voor mij was het een perfect uitzicht om mee te lunchen bij The Serpentine Bar & Kitchen.
 Adres:  Serpentine Road W2. Tube stops: Knightsbridge of Hyde Park Corner

The Serpentine, Hyde Park, London | via It's Travel O'Clock

♦ Bestel een almond croissant bij Euphorium Bakery in Hampstead Heath

Schuin tegenover het overground station van Hampstead Heath ligt de Euphorium Bakery, een klein maar gezellig bakkertje waar er een hoop lekkers op het menu staat. Ik nam er een overheerlijke almond croissant. Eet hier je buikje rond als je Hampstead gaat verkennen.
 Adres:  45 South End Road Hampstead Heath, NW3. Overground stop: Hampstead Heath

♦ Prachtig uitzicht op de skyline van Londen vanaf Hampstead Heath

De wijk Hampstead is gelegen in het noorden van de stad, bovenop een heuvel. Vanaf Parliament Hill in Hampstead Heath, een groot park dat met name onder de lokale hondeneigenaren een populair stekkie is, heb je met mooi weer een super uitzicht op de skyline van de stad.
 Adres:  Gordon House Road, NW5. Tube stop: Hampstead. Overground stops: Hampstead Heath of Gospel Oak Mansfield Road

On a sunny day visit Hampstead Heath to have a stunning view over the London skyline | via It's Travel O'Clock

♦ Vermijd Oxford Street en al helemaal op zaterdagen en in vakanties

Om heel eerlijk te zijn vind ik dit het minst boeiende deel van Londen. Als je echt naar Londen komt om te shoppen, dan zit je hier goed, maar verwacht vooral grote ketens. Op zaterdagen en in de vakanties is het er giga druk. Niet bevorderlijk voor je humeur.
 Adres:  Oxford Steet. Tube stops: (van west naar oost) Marble Arch, Bond Street, Oxford Circus en Tottenham Court Road

♦ De Queen’s Walk

Een van de leukste wandelroutes in Londen is de Queen’s Walk. Vanaf The Houses of Parliament loop je van via de Westminster Bridge langs de Southbank naar het Tate Modern, vanwaar je de Millennium Bridge oversteekt naar St. Paul’s Cathedral. Een overzichtelijke wandelroute die je langs een flink aantal trekpleisters brengt. Klik hier voor de route.
 Start:  Houses of Parliament. Tube stop: Westminster.  Einde:  St. Paul’s Cathedral. Tube stops: St. Paul’s of Mansion House

Walk along the Queen's Walk from the Houses of Parliament to St. Paul's Cathedral, London | via It's Travel O'Clock
St. Paul's Cathedral and Millennium Bridge | via it's Travel O'Clock

♦ Wandel over de Millennium Bridge met een bekertje geroosterde pinda’s

Koop voor 2 pond een bekertje met heerlijke warm geroosterde pinda’s en noten bij een van de straatverkopers bij de Millennium Bridge, het liefste aan het einde van de middag. Ik beloof het je: lekker! Vanaf hier heb je fantastisch uitzicht op St. Paul’s Cathedral, The Shard en Tower Bridge.
 Adres:  Thames Embankment. Tube stops: Blackfriars of Mansion House

♦ Aanschouw de pracht van de Royal Courts of Justice

Persoonlijk vind ik de Royal Courts of Justice een van de mooiste gebouwen die Londen rijk is. Hier tref je het hooggerechtshof, een van de grootste van Europa. Ondanks dat het gebouw heel erg oud lijkt, werd het pas in 1882 geopend. Ook als bezoeker schijn je hier ook naar binnen te kunnen. The Royal Courts of Justice ligt op de grens tussen London City en The City of Westminster. Klik hier voor bezoekersinfo.
 Adres:  The Strand, WC2A, Tube stop: Temple

The Royal Courts of Justice in London | via It's Travel O'Clock

♦ Check de tijden van de Changing of the Guards

Ben je nog nooit in Londen geweest, dan is de changing of the guards wel echt iets dat je een keer gezien moet hebben. Deze lange traditie hoort bij alles wat Engels is en is best indrukwekkend en vermakelijk om te zien. Zorg wel dat je van te voren checkt wanneer dit plaatsvindt, want dat is niet altijd op het zelfde moment. Tip twee: zorg dat je er op tijd bent voor een mooi plekje want het wordt druk! Kijk op Visit London voor deze info.
 Adres:  Buckingham Palace, London SW1A. Tube stops: Hyde Park Corner of St. James’s Park

♦ Dikke auto’s en mooie huizen in Knightsbridge, Kensington en Marylebone

Deze wijken in het westen van Londen staan bekend om de huizen die zo typerend zijn voor de stad, de veelal witte townhouses met pilaren bij de entree en een dure Aston Martin of Bentley voor de deur. Dit zijn de huizen die regelmatig in mijn dromen voorbij komen.

London townhouses | via It's Travel O'Clock
The gorgeous townhouses of West London | via It's Travel O'Clock

 ♦ Vermijd M&M’s World als je niet gillend gek wilt worden

Feit. Zeker in de weekenden is het gigantisch druk bij deze wondere wereld der M&M’s en een verpest humeur kan ik je bijna garanderen. Toch is het leuk om er ooit eens geweest te zijn en daarna nooit meer terug te komen als je niet compleet wilt doordraaien.
 Adres:  Swiss Court 1, Leicester Square W1D. Tube stops: Picadilly Circus of Leicester Square

♦ Ga terug naar de tijd van de Romeinen in Noble Street en ontdek de London Wall

Tijdens 1 van mijn spontane busritjes stapte ik uit in de buurt van de London Wall. Het zei mij vrij weinig en het leek verdacht veel op een rijtje met giga kantoren, totdat ik pal naast de weg ineens een ruïnes zag. Overblijfselen van een fort zo leek het wel. Nadat ik een stukje verder liep, naar Noble Street, zag ik dat dit de overblijfselen waren van een Romeinse stadsmuur, gebouwd in 200 na Chr. Bijzonder om te zien hoe oud en nieuw hier hand in hand gaan.
 Adres:  Noble Street, The City of London EC2. Tube stop: St. Paul’s

The London Wall can be found in Noble St. in The City | via It's Travel O'Clock

 ♦ Stap in een willekeurige bus en bekijk Londen vanuit een kikvors perspectief

Zelfs na 6 keer in Londen geweest te zijn kijk ik nog altijd mijn ogen uit en elke keer weer ontdek ik weer iets nieuws. Een goede manier om dit te doen en je voeten te besparen, is door gewoon in een willekeurige bus te stappen en te zien waar je uitkomt. Vergeet niet: alleen inchecken, uitchecken is bij de bus niet nodig.

♦ Maak vanaf Victoria Coach Station een dagtrip naar Brighton, Cambridge of Oxford

Hoe heerlijk Londen ook is, Engeland heeft nog zoveel meer te bieden. Vanuit de stad kun je makkelijk een aantal dagtrips maken om de natuur in te gaan, andere steden als Cambridge of Oxford te ontdekken of naar de kust van Brighton af te reizen. Wanneer je vanaf Victoria Coach Station een lange afstandsbus van bijvoorbeeld National Express pakt, ben je in 2 uur aan het strand van het heerlijke Brighton. Aanrader!
 Adres:  164 Buckingham Palace Road, SW1W. Tube stops: Sloane Square of Victoria (let op: dit is NIET het coach station, maar trein- en metrostation)

Soak up the sun in Brighton | via It's Travel O'Clock

 Kijk om je heen voor de prachtige details in de gebouwen om je heen

♦ Cheesy of niet, ‘s avonds blijft staren naar The Houses of Parliament toch echt heel erg magisch

Dit is mijn grote Londense liefde en die liefde gaat diep. Elke keer weer ben ik diep onder de indruk van dit enorme gebouw, de details die er in verwerkt zijn en het zware geluid van het slaan van de klok Big Ben. ‘s Avonds, als alles verlicht is, is er geen ontkomen meer aan, dan maakt mijn hart weer een sprongetje. Het mag dan een van de bekendste gebouwen ter wereld zijn, The Houses of Parliament mochten niet op dit lijstje ontbreken! Het mooiste uitzicht heb je vanaf de Southbank, aan de andere kant van Westminster Bridge t.o.v. de London Eye.
 Adres:  Westminster, SW1A. Tube stop: Westminster

Houses of Parliament at night | It's Travel O'Clock

  Bridget Jones fans: haar huis in de film bevindt zich bij de Globe Pub (Borough Market)

Ik ben best wel een film nerd en uiteraard heb ik Bridget Jones ook al vaker gezien dan nodig. Het blijft leuk om Colin Firth en Hugh Grant zo te zien stuntelen. Anyway… mocht je het huis van Bridget willen zien, dat kan. De pub The Globe doet in de film dienst als haar appartementje. Te vinden net naast de Borough Market.
 Adres:  7 Bedale Street SE1. Tube stop: London Bridge

♦ Harry Potter fans: wandel ‘s avonds door Leadenhall Market. 

Altijd al een keer je boodschappen willen doen op de bekende Wegisweg (Diagon Alley)? Dan is de Leadenhall Market jouw place to be. Kijk je ogen ooit bij deze prachtige markt en vergeet vooral niet omhoog te kijken.
 Adres:  Leadenhall Market. Tube stops: Monument of Aldgate

The film locations of Bridget Jones, Harry Potter and The Parent Trap in London | via It's Travel O'Clock

♦ The Parent Trap fans: het huis van Annie en Elizabeth in Chelsea

Als kind kreeg ik geen genoeg van deze film waarin 2 dromen van mij samenkwamen, wonen in een prachtig townhouse in Londen én het runnen van een eigen wijngaard in Napa Valley. Toegegeven, nog steeds zet ik af en toe deze feel good film aan. Met eigen ogen zien hoe Annie en Elizabeth wonen in Londen? Dat kan.
 Adres:  23 Egerton Terrace, Chelsea SW3. Tube stops: South Kensington, Sloane Square of Knightsbridge

♦ Zoek in de buurt van de Borough Market ‘s avonds een leuke kroeg om een drankje te doen 

Helaas heb ik de Borough Market zelf niet overdag kunnen bezoeken, maar van mede Londen liefhebbers begreep ik dat dit echt het summum onder de markten is en zo zag het er ook uit toen ik de marktlui aan het einde van de dag hun waar zag opruimen. Rondom de markt zit een hoop horeca waaronder een paar met beer garden. Het sfeertje dat hier hangt is super.
 Adres:  Borough Market, Southwark. Tube stop: London Bridge

The view from the Founders Arms pub in London over St. Paul's Cathedral is to die for | via It's Travel O'Clock

 Voor een simpele maaltijd, maar met een geweldig uitzicht kun je terecht bij Founders Arms aan de Southbank. Vanaf hier kijk je uit over St. Paul’s Cathedral

Niet alle hotspots zijn hipster proof of hoeven dat te zijn. Zo is Founders Arms niet meer dan een gezellige pub/restaurant in moderne stijl. Het eten is er niet bijzonder, maar wel lekker. Wat echter de troef van de Founders Arms is, is het uitzicht op St. Paul’s Cathedral. Ook wel echt een prachtig gebouw waar ik na al die jaren nog steeds geen genoeg van kan krijgen. Founders Arms was de Plek van de Maand  op It’s Travel O’Clock in februari.
 Adres:  52 Hoptson Street SE1. Tube stop: Blackfriars.

♦ Wissel je Oyster card aan het einde van je stedentrip in

Als je een Oyster Card koopt betaal je daar 5 pond borg voor. Lever daarom aan het einde van de trip de Oyster Card weer in bij een van de ticket services op een tube station en je hebt mooi nog 5 pond om proviand voor de terugreis te scoren.

With love from London | via It's Travel O'Clock

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Jaaa, wat is Londen fijn hè!! Ik ben er al tig keer geweest (letterlijk), maar begin vorig jaar ben ik pas voor het eerst in St. Pauls cathedral geweest (door allerlei omstandigheden lukte dat nooit) en het was echt waanzinnig. Het Tate Modern is trouwens ook echt een aanrader.
  Fijn weekend!

 2. Super uitgebreide post! Heel leuk om eens ‘local’ tips te lezen, een soort city guide, maar dan echt ;-)! Dit soort adresjes en tips vind ik altijd leuker dan de standaard dingen, zeker als je een stad echt wil beleven. Het is voor mij alweer heel lang geleden dat ik in Londen ben geweest, dus eigelijk wordt het wel weer eens tijd! Dan wil ik sowieso die enorme huizen van dichtbij bekijken, ik ben gek op villa’s haha. Nu zelf nog één ;-)!
  Sandra onlangs geplaatst…Mooi rood is niet lelijk (of toch wel?)My Profile

  • Haha het kostte me dan ook een week om het te schrijven, uit te zoeken en samen te stellen voordat ik op ‘publiceer’ klikte. Dank voor je complimenten. Zodra ik die jackpot heb gewonnen en dat huis heb gekocht, zal ik je een kaartje met een uitnodiging sturen ;-). Tenzij je me voor bent natuurlijk, dan graag vice versa …
   Daphne Groeneveld onlangs geplaatst…Ik ga op reis en neem mee…My Profile

 3. Leuk overzicht Daphne! En veel ♡ voor Londen. Ik heb een tijdje in zo’n huis mogen wonen tijdens mijn stage, gave ervaring!
  Linda onlangs geplaatst…Ode aan NepalMy Profile

 4. Wat een super leuke tips! Die nootjes ruiken altijd zo lekker haha <3 en jeej voor scones!

 5. Wat een super toffe tips! Een heleboel plekjes ken ik inderdaad NIET, maar jij bent een Londenkenner… dus mocht ik binnenkort weer gaan, dan schakel ik jouw hulp in, haha ;-)! Ik laat veel te weinig reacties achter op je blog… stom! Maar kom er niet altijd aan toe! Zie ik je de 22ste?

 6. Jaaaaaaaaaaaaaaaa, hier kan ik wel wat mee!

 7. Bedankt voor deze leuke tips! Ik ga aankomende maandag met Slangenreizen een dagje naar Londen en dit zijn erg leuke en niet zo voor de hand liggende dingen, zo moeten we ons vast wel gaan vermaken haha. Nu alleen nog een keuze maken wat we in die 11 uur gaan proppen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close