Sunkissed: Oxford City reporter / Sunkissed

Het is vrijdag en dus bijna weekend en tijd voor een nieuwe ‘Sunkissed‘. De rubriek waarin ik elke vrijdag een bestemming uitlicht aan de hand van één foto waarop de zon een rol speelt. Deze week een bestemming die je niet direct met ‘de zon’ zou associëren, het Engelse Oxford.

In Engeland verwacht je natuurlijk grauwe en grijze dagen, maar niets is minder waar. Tijdens de paar keer dat ik een bezoekje mocht brengen aan dit prachtige land heb ik misschien 1 of 2 buitjes op mijn hoofd gehad, maar meestal scheen de zon. Zo ook tijdens mijn bezoekje aan de stad met de oudste universiteit ter wereld.

Oxford Studentenstad

Met zo’n oude en beroemde universiteit heeft Oxford een naam hoog te houden. Vele ‘mannen van betekenis’ studeerden hier en nog altijd trekt de stad studenten vanuit de hele wereld aan. Nu ik zelf zo goed als afgestudeerd ben zit ik niet echt meer op een studie te wachten, maar och wat had ik hier graag willen studeren!  Waar wij in Nederland allemaal van die hypermoderne schoolgebouwen hebben, ben ik meer fan van de klassieke en traditionele Engelse instituten. Het levert zeker in een stad als Oxford een verzameling prachtige gebouwen op, waaronder de ‘Radcliffe Camera’ die je hier op de foto spot. 

Radcliffe Camera

Dit gebouw is echt een oudje en is gebouwd zo rond 1740 en is een onderdeel van de Bodleian Library, waarschijnlijk één van de beroemdste bibliotheken out there. Oorspronkelijk was deze bieb gevuld met boeken over de wetenschap, tegenwoordig wordt het gebruikt als ‘reading room‘ voor de studenten van de universiteit.  Ik vind dit gebouw echt een plaatje, en bijzonder ook vanwege de ronde vorm. Iets wat je niet al te vaak tegenkomt. De Radcliffe Camera ligt midden in de stad en is één van de landmarks die Oxford rijk is. Jammer genoeg is het gebouw niet toegankelijk voor niet-studenten, maar vanaf het terrasje van café ‘The Vaults and Garden‘ kijk je uit over dit gebouw en het omliggende plein.

Reistips

Ik bezocht Oxford in Oktober, een herfstperiode zou je zeggen, en moet je de foto eens kijken, een vrolijk zonnetje! Engeland is niet alleen maar regen. Oxford is vanuit Londen per trein of bus goed te bereiken en leent zich ideaal voor een dagje uit. Voor een uitgebreidere beschrijving over Oxford en de magie van deze stad, verwijs ik je graag naar dit artikel

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wauw, mooie foto! En wat een gaaf gebouw! Ik wil heeeeel graag rondreizen in Engeland (en Schotland en Ierland) en dan wil ik zeker ook naar Oxford. Lijkt me tof om ook andere steden dan Londen en Newcastle te ontdekken. Zo’n mooi land!

  2. Wow, Nice Picture ! What a cool Building Images..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close