Sunkissed: Nobelplein in Stockholm City reporter / Sunkissed

Stockholm is zo’n stad waarbij ik vooraf nauwelijks verwachtingen had en het tripje dat ik er naartoe boekte gebeurde ‘in the heat of the moment’. Eenmaal ter plaatse was ik blij verrast over deze mooie, oude en waterrijke stad. Zweden associeer je al gauw met winter en sneeuw en niet al te warme zomers. Boy was I wrong. Toen ik in een juni maand 5 dagen in de stad was, lag de temperatuur regelmatig boven de 30 graden en met zo’n heerlijk zonnetje er bij was het er fijn vertoeven.

Nobel Plein in Gamla Stan

Het gezelligste gedeelte van Stockholm is het oude Gamla Stan. Hier vindt je ook het Nobelplein, dat ik overigens erg Amsterdams aan vond doen met die klokgevels. Het plein is ruim, bezaait met kinderkopjes, vrolijk dankzij het kleurgebruik op de gebouwen, chique vanwege de aanwezigheid van het Nobel Museum en gezellig vanwege de terrasjes en toeristen. Met 34 graden, die zon, de buzz van de toeristen en een koud drankje op het terras vind ik het Nobel Plein een fijne plek om even uit te rusten en heerlijk fout mensen te kijken. Ik zie nog dat groepje Koreanen voor me met hun zonnekleppen, stevige stappers en drukke handbewegingen. Of de kinderen die er tikkertje spelen. De bejaarde mannen die samen de dag door spreken en de straatartiesten die de aandacht van de mensenmassa proberen te pakken.

Ja. Ook Zweden is een ‘Sunkissed’ bestemming!

Meer lezen over Stockholm? Hier vindt je mijn uitgebreide City Guide.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Mooie foto! Stockholm vond ik ook geweldig, vooral Gamla Stan idd :)
  Michelle – Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Christchurch: quake cityMy Profile

 2. Wat een leuke kleurrijke foto! vooral ook met al die kleurrijk geklede mensen en het mooie zonnetje dat er overheen valt!

 3. Stockholm is zo’n fijne stad. Ben er nu een paar keer geweest, maar ga er graag weer eens heen :)
  LNNK onlangs geplaatst…Boek: Lisette Jonkman – GlazuurMy Profile

 4. Haha ik had ook precies hetzelfde. Vijf jaar terug impulsief ‘ach, laten we maar Stockholm doen!’, gedacht en geboekt en direct verliefd geworden op de stad. Niet meer terug geweest sindsdien maar wil dat heel graag nog een keer doen!
  Eva onlangs geplaatst…KeulenMy Profile

 5. Had het er gisteren nog met vriendinnen over, als mogelijke stedentrip bestemming! Een van de vele mogelijke bestemmingen, dus het kan nog even duren voor ik er echt heen ga vrees ik.
  Natasja – Watzijzegt onlangs geplaatst…TRAVEL: 7x citytripsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close