Kennismaken met Engeland in Cambridge City reporter

Al sinds het uitkomen van de trailer prijkte de film ‘Theory of Everything’ hoog op mijn lijstje. Het leven van geniaal kosmoloog Stephen Hawking en zijn partner Jane Wilde veranderd drastisch als blijkt dat Hawking met ALS wordt gediagnosticeerd. De twee geven niet zomaar op en halen alles uit de kast om Hawking’s theorieën over het heelal verder te onderzoeken en hun gezinnetje een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. Dat alles speelt zich af in het prestigieuze Cambridge van de jaren ’60.

Kennismaken met Engeland in Cambridge

Door het zien van de beelden van de Cambridge University dwaalden mijn gedachten af naar 2005, dit jaar 10 jaar geleden. In dat jaar besloot ik om niet met mijn moeder en broertje mee op vakantie te gaan naar Egypte, maar een talencursus in Engeland te gaan volgen – een lang gekoesterde droom. Ik meldde mij aan en in die bewuste zomer stapte ik voor het eerst op de boot naar Engeland – mijn beloofde land – en maakte ik kennis het fabulous Cambridge.

Cambridge, Engeland - via It's Travel O'Clock

Foto’s via The Londoner, Edit It’s Travel O’Clock

Door het zien van de Theory of Everything kwamen de herinneringen weer bovendrijven. Een mooie zomer waarin met ik met zo’n 15 à 20 (ik weet het niet meer precies) andere tieners de strijd met de Engelse taal aanging. ‘s Ochtends werd er lesgegeven en ‘s middags kwamen de ontdekkers in ons naar boven.

Varen zoals in Venetië

Shoppen in de winkelstraten, chillen tussen de studenten in St. James’ Park, een plons nemen in het zwembad dat midden in de stad is gelegen én punteren op de Cam, we deden het allemaal. Dat laatste behoeft wellicht nog wat toelichting. Punteren is te vergelijken met het varen met de gondola’s in Venetië waarbij ‘punters’ een platte houten boot ‘aandrijven’ en besturen en de passagiers kunnen genieten van de pracht en praal om hen heen. En believe me, in Cambridge is dat elke cent waard!

Cambridge, England - via I'ts Travel O'Clock

Foto’s via James Appleton, edit via It’s Travel O’Clock

Voor Harry Potter fans

Wat Cambridge zo bijzonder maakt zijn de eeuwen oude universiteiten waarbij ‘King’s College’ het oogappel van de stad is. In een eerder blog over Oxford schreef ik het al, maar ik ben verzot op die oude Engelse zandsteen architectuur, het heeft iets magisch. Lopen door beide steden zorgt ervoor dat mijn innerlijke Harry Potter naar bovenkomt. Achter elke hoek verwacht ik Dumbledore te zien verschijnen. Sommige van locaties in zowel Cambridge als Oxford vormden een deel van de set van de Harry Potter films. Wanneer je gaat punteren vaar je op de rivier de Cam langs bijvoorbeeld de locatie waar Harry en zijn klasgenoten hun eerste vliegles op een bezemsteel kregen, just saying.

King's College in Cambridge - via It's Travel O'Clock

Tsja… de digitale fotografie was in 2005 nog niet zo op niveau

Nu, 10 jaar later

10 jaar later sta ik weer op het punt om naar Engeland te gaan, voor de 6e keer alweer! Dit land heeft iets magisch, een soort onzichtbaar draadje dat mij vanachter mijn navel naar zich toetrekt, een mysterieuze verbintenis. Mijn reis dit keer staat ook in het teken van een eerste kennismaking, maar dan met een partner PR-bureau in Londen. In het dagelijks leven verdien ik namelijk de kost als PR-consultant voor de toeristische branche en het bedrijf waar ik voor werk is aangesloten bij een internationaal netwerk. Bij de Londense partner zal ik dus een weekje mee gaan kijken hoe zij te werk gaan.

Memory Lane vs. nieuw avontuur

Gelukkig is er naast werk ook nog de gelegenheid om weer eens ouderwets van Engeland te gaan genieten. Op dit moment ben ik nog met mijzelf in tweestrijd: zal ik 10 jaar na dato terugkeren naar Cambridge óf stap ik in de trein om een voor mij compleet nieuwe plek te gaan bezoeken? Een innerlijke strijd die geen mens zou hoeven voeren!

        Wat denken jullie, een wandeling over Memory Lane in Cambridge, of           de ontdekker in mij loslaten en op zoek naar een nieuw avontuur?

P.S. Wisten jullie dat de de universiteit op de omslagfoto – Peterhouse – de oudste universiteit van Cambridge is? Al 770 jaar komen er mensen van heinde en verre om hier te kunnen studeren! Dit en meer is terug te vinden bij Visit Cambridge.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wat leuk zeg, om met zo’n bootje Cambridge te verkennen!

  2. nog nooit geweest, maar lijkt me heel gaaf om eens doorheen te punteren ;-)
    Veel plezier in londen dit weekend!

  3. HARRY POTTER! :D Wist niet dat daar een gedeelte was opgenomen. Nu moet ik er ook heen!
    maar ehm, kan je het niet combineren? Weer Cambridge plus wat nieuws ontdekken? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close