Plek van de maand | The Founder’s Arms, Londen City reporter

Begin dit jaar maakte ik met mezelf de afspraak om vaker op zoek te gaan naar nieuwe plekken die helemaal top zijn, waar ik nooit eerder ben geweest maar die absoluut in mijn straatje passen. Weer eens even wat anders. In januari ontdekte ik Meneer Chocola in de Scheveningse Keizerstraat en februari stond wat mij betreft helemaal in het teken van Londen. Na al vijf keer eerder in deze stad geweest te zijn zou je denken dat ik zo mijn go-to plekjes heb, maar op een steevaste date met Ben is niks minder waar. Daarom staat de plek van de maand in Londen, een plek waar ik al die jaren langs ben gelopen: The Founders Arms.

Dwalen, kijken, fotograferen en genieten langs de Thames in Londen

Begin februari vloog ik naar Londen voor een meer dan leuke zakenreis en na kantoortijd was ik in de gelegenheid om uren door mijn favoriete stad te dwalen. In de tube stappen en bij een willekeurige halte er weer uit om vervolgens maar te kijken waar mijn voeten mij heen brachten, elke avond weer een ander deel.

Southbank, London | via It's Travel O'Clock

Een van die avonden bracht ik door in het oostelijke deel van centraal Londen. Ik stapte uit bij ‘Monument’ en vervolgde mijn weg langs de noordoever van de Thames. Lekker spelen met mijn telefoon in de hoop leuke foto’s van de verlichte Shard, Tower Bridge en de Londense skyline te kunnen maken. Oké en stiekem was ik ook op zoek naar ‘het huis van Bridget Jones’, filmfanaat dat ik er ben. Om to the point te komen: na uren dwalen, foto’s maken en genieten van de omgeving was ik wel toe aan een drankje en nog meer aan een warme maaltijd. Inmiddels liep ik langs de zuidoever van de Thames, terug richting Westminster. Onderweg stuitte ik op The Founder’s Arms.

Plek van de maand | The Founder’s Arms

Toegegeven, toen ik The Founder’s Arms zag, spookten de woorden ‘tourist trap’ meteen door mijn hoofd. Het ligt namelijk niet ver van de Millennium Bridge, met uitzicht op St. Paul’s Cathedral. Een blik op de menukaart leerde mij echter dat de prijzen niet meer dan fair waren en dat een simpele pubmaaltijd precies was wat ik nodig had. En eerlijk is eerlijk … dat uitzicht … daar zou ik bijna een arm voor verkopen.

The view from the Founders Arms pub in London over St. Paul's Cathedral is to die for | via It's Travel O'Clock

The Founder’s Arms is een moderne variant van een typisch Britse pub. Lekker veel soorten biertjes op de tap, bestellen aan de bar, gesprekken aan de statafels en een grotere hoeveelheid mannen dan vrouwen dat aanwezig is. Hier echter geen vergeelde ingelijste portretten en bloemetjesbehang aan de muur, maar een interieur vol licht hout en lekker grote ramen. Hier geen nisjes, maar alles out in the open, het komt de sfeer ten goede.

Enjoy some pub grub at the Founders Arms while gazing at St. Paul's Cathedral in London | via It's Travel O'Clock

De menukaart is er simpel maar doeltreffend, wat borrelsnacks en natuurlijk een paar pubklassiekers zoals ‘bangers and mash’ (saucijsjes met aardappelpuree), maar verwacht geen culinaire hoogstandjes. En dat is maar goed ook, want ik was op zoek naar een plek waar ik in mijn eentje een maaltijd kon nuttigen zonder mij opgelaten te voelen wegens het gebrek aan gezelschap. Daar was dit dé plek voor. Mijn gezelschap was het uitzicht op de immer prachtige St. Paul’s Cathedral en ik kon mij geen fijner uitzicht wensen!The Founders Arms pub in London has a great view over St. Paul's Cathedral | via It's Travel O'Clock
52 Hopton Street, SE1 Londen
Openingstijden: zondag – donderdag: 9.00 – 23.00 uur / vrijdag en zaterdag: 9.00 – 0.00 uur
www.foundersarms.co.uk

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Jaaaa, een erg leuke plek! Ik was er tijdens mijn vorige bezoek aan Londen, zo leuk!!
    Esther onlangs geplaatst…Discover the best of Ghent in 7 stepsMy Profile

  2. Ziet er goed uit, ik heb nu al weer heimwee naar Londen haha!
    Michelle | Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…5x favoriet in Disneyland ParijsMy Profile

  3. Klinkt als een leuke tent!
    eva – eighty7 onlangs geplaatst…PHOTOGRAPHY / Nieuw Nederlands fotografie talent 2015My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close