Een citytrip naar Madrid City reporter

Al is Barcelona nog steeds de populairste Spaanse stad voor een stedentrip, inmiddels zijn er ook steeds meer mensen die naar Madrid gaan. De Spaanse hoofdstad werd door de Arabieren ooit de bron van het leven genoemd omdat er zoveel water te vinden was. Toen was dit al een bruisende stad vol handel. Inmiddels is er ook een grote toeristen industrie te vinden die ervoor gezorgd heeft dat Madrid een bruisend nachtleven heeft gekregen. Madrid is een stad waar jij je echt niet zult vervelen tijdens je vakantie!

Prado Museum
Dit is een van de bekendste musea van Europa. Het gebouw op zich is al indrukwekkend, maar vooral de kunstcollectie maakt het zo bekend. In dit museum vind je onder andere werk van grote Spaanse meesters als Goya en Diego Velázquez en El Greco. In dit museum vind je zelfs Nederlandse schilders! Het museum is vooral gericht op klassieke kunst, met af en toe een tentoonstelling met speciaal onderwerp. Kijk op de website van Prado voor de laatste informatie over tentoonstellingen.

De uitkijktoren van Madrid
Je ziet deze toren al vanuit het vliegtuig. De Faro de Madrid is een toren die ter ere van de Olympische spelen in 1992 is gebouwd. De toren is verbouwd en inmiddels weer open voor publiek. In de toren zit gelukkig een lift die je naar 92 meter hoog brengt. Daar is een uitkijkplatform vanwaar je een heel eind over Madrid kunt uitkijken. Een mooie plek om een paar vakantiekiekjes te maken.
WTC - Madrid 2

Plaza Mayor
Dit is misschien wel het culturele hart van Madrid. Hier mogen geen auto’s komen, dus je vindt hier veel toeristen, winkel, restaurants en straatmuzikanten. Dit is ook de plek waar je ’s avonds op zoek kunt gaan naar leuke bars. Dit is een plek waar je goed souvenirtjes kunt kopen en waar je ook veel straatkunstenaars vindt. Laat bijvoorbeeld jezelf natekenen door een cartoonist of koop een schilderij dat in jouw bijzijn wordt geschilderd.

Winkelen
Naast al deze bezienswaardigheden kan er natuurlijk ook heerlijk geshopt worden in Madrid. Midden in de stad vindt je de GranVia. Dit is één van de grootste en bekendste winkelstraten waar je alle grote winkelketens zoals de Zara vindt. Als je meer op zoek bent naar Spaanse winkels kan je een kijkje nemen in de wijk Sol. Hier kom je het makkelijkst met de metro (uitstappen bij station Opera). Erg leuk voor kleding die in Nederland niet te vinden is!


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Lijkt me een heerlijke stad waar ik erg graag nog eens naartoe ga!

  2. Wat een geweldige stad lijkt me dit om naartoe te gaan!

  3. Madrid is een heerlijke wandelstad. Alles ligt zo dicht bij elkaar .. Heerlijk om in het hoogseizoen van de ene naar de andere plek te slenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close