Een budgettrip naar Venetië City reporter

Nadat gister al de reistrend van dit jaar voorbij kwam, duiken we, na Rome, nu in een andere Italiaanse grootmacht, Venetië! Als er 1 plek is die zo tot de verbeelding spreekt, dan moet het deze bijzondere stad wel zijn. 

 

Venetië is een van de duurste steden van Europa. Het is een eiland vol luxe, cultuur en historie. Van oudsher komen er graag rijke mensen genieten, van de cuisine en het uitzicht vanaf de eilanden. Geen plek voor budget reizigers zou je denken? Gelukkig zijn er genoeg trips en trucjes om Venetië met een klein budget te bezoeken!

Stayin’ the night

Overnachten in Venetië is een van de grootste kostenposten. De hotels zijn er prachtig, maar ze zijn ook heel erg duur. Daarom kun je beter op een van de campings in de buurt van Venetië verblijven zoals Camping Union Lido. Dit bespaart een hoop geld en het is op de camping een stuk rustiger dan in de stad zelf. Hier kun je nog in slaap vallen en wakker worden met het gezang van vogels.

Budget diner

Venetië staat bekend om een aantal hele dure restaurants. Over het algemeen is uit eten gaan in Venetië veel duurder dan in ons eigen kikkerland. Maar in deze stad, kun je met een klein budget ook gewoon lekker eten. Sla dan de restaurants over en dineer in een wijnbar. Deze heten Paccari en hier krijg je kleine hapjes geserveerd en het is daar vaak wat drukker en gezelliger. Daarbij kun je hier na het eten prima blijven hangen voor een drankje. Wil je toch even rustig zitten in een restaurant, kies dan voor het toeristen menu. Deze staan vaak buiten op de borden aangegeven en zijn goedkoper dan de à la carte menu’s. Het aller goedkoopst is, net zoals in de meeste landen, de pizzeria.

Een beetje Italiaans

Als je op vakantie gaat naar Italië is het handig als je een beetje Italiaans kunt.  Ingresso libero betekent bijvoorbeeld gratis toegang en gratuito en gratis betekenen allebei ‘gratis’. Zoals je al verwacht is niet alles gratis, maar kun je wel vaak ridotto, oftwel korting krijgen.
Romantic Venice

Vervoer

Gondels zijn duur, maar de Vaporetto’s zijn daarentegen erg goed betaalbaar. Dit is een soort waterbus waar je met een dagkaart op en af kunt stappen. Ook de Venice card is een aanrader als je voor weinig geld toegang wilt tot veel musea en bezienswaardigheden. Met deze kaart krijgen je trouwens ook korting bij een aantal restaurants.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Venetië staat nog op mijn wishlist, lijkt me een gave stad!

  2. Hi there! I also love Venice for its countless picture-postcard opportunities. I am a little less fond of prices there.

    If you ever want to relive your trip to Venice you are welcome to visit my blog (some nice photo material is waiting for you there): http://www.travel-pb.com/search/label/Venice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close