Wat te doen in New York | ga naar een Yankees game City reporter / Travel tips

Als ik op reis ga probeer ik altijd een beetje ‘do as the locals do‘ toe te passen. Zo kan een reis naar Italië niet zonder een wijntje drinken bij een enoteca, vierde ik het suikerfeest ‘Hari Raya’ thuis bij een gezin op Borneo en wilde ik in Amerika naar een sportwedstrijd.

Go and see a Yankees game when in New York | via it's Travel O'Clock

New York Yankees Stadium | via It's Travel O'Clock
Waar beter dat te doen dan in New York en het iconische Yankee Stadium. Ook al is het team al jaren niet meer de echte top, nog steeds zijn de Yankees voor mensen waar dan ook ter wereld een icoon en het gezicht voor de Amerikaanse sportwereld. Toen ik afgelopen zomer dan ook in the Big Apple  was, vond ik dat onze trip niet voorbij kon gaan zonder een wedstrijd bij te wonen.

Het vergt wellicht even wat uitzoektijd hoe je nu precies aan je kaartjes moet komen. Er zijn namelijk tientallen sites die je beloven de goedkoopste en beste kaartjes te kunnen bieden, maar hou altijd een oogje in het zijl voor shady business. Natuurlijk kun je ook bij de kassa een kaartje kopen, maar hou er rekening mee dat sportwedstrijden dus bij zowel de toeristen als de locals enorm populair zijn. Ondanks dat het stadion gigantisch is, werd het tot de nok toe uitverkocht. Wij kochten onze tickets vrij voordelig (denk ik) via mlb.mlb.com.

When in New York, visit a Yankees game | via It's Travel O'Clock

When in NY, head to the Yankee Stadium for a game of baseball | via It's Travel O'Clock
Praktische informatie

Een honkbalwedstrijd is niet zo levendig als bijvoorbeeld basketbal of American Football, maar als het dan los gaat, dan gaat het goed los! Volkslieden, mascottes, strijdkreten, toeters en bellen, het hoort er allemaal bij in Amerika en dat maakt het bezoeken van een sportwedstrijd in dit land tot een waar feestje. Trek er gerust een hele dag voor uit, want een gemiddelde honkbalwedstrijd duurt zo’n 4 uur.

Lees ook: 5 tips voor het plannen van een reis naar Amerika

Tip van de dag: ga je in de zomer, neem dan vooral een pet en/of zonnebril mee! Het Yankee Stadium is gelegen in de wijk Queens en gemakkelijk met de metro te bereiken.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close