Travel Inspiration | De port van Porto City reporter / Inspiratie / Wine & Travel

Het is al weer even geleden dat ik voor het laatst een Travel Inspiration deelde waarin ik bestemmingen uitlicht die mijn alsmaar langer wordende wish list sieren. Van de Griekse eilanden tot het rustige Formentera, stuk voor stuk hebben zij ieder hun eigen charmes die ik graag van dichtbij zou willen meemaken. Zo ook de Portugese stad Porto dat vanwege haar ligging aan de kust, historische centrum en oh heerlijke port voor mij een sterke aantrekkingskracht heeft.

Travel Inspiration, Porto | via It's Travel O'Clock

Als ik moet toelichten waar ik in het leven veel plezier uit haal, dan komen woorden als ‘strand’, ‘stad’, ‘geschiedenis’ en ‘wijn’ al gauw aan bod. Op Instagram bijvoorbeeld, zijn dit een paar woorden die mijn profiel omschrijven. Tel deze woorden bij elkaar op en wanneer je dan op zoek bent naar een matchende bestemming, is Porto een begrijpelijke keuze. Met deze trefwoorden in gedachte ging ik dan ook op zoek naar de leukste inspiratie.

Porto

Porto | via It's Travel O'ClockHet blog van Bianca staat vol met inspirerende foto’s en verhalen over met name Mediterrane bestemmingen, waaronder Porto. Beelden van de Douro rivier en de kleurrijke huizen die tegen de heuvels aan gebouwd zijn, geven een indruk weer van een stad waar ik mij thuis zou voelen. Een stad waarbij water en sfeer samenkomen, waar het leven eenvoudig maar oh zo gezellig is, waar het draait om buiten leven en te genieten van een heerlijk bord met eten of een verrukkelijk glas wijn.

Port in Porto

Ook Kimber van Reisgenie vertelt enthousiast over Porto die de stad omschrijft als een uit de kluiten gewassen dorp met authentieke straatjes, verrassende bezienswaardigheden en geweldige eettentjes. Natuurlijk zou ik de wereld van de port willen induiken en Kimber stelt voor om dat niet te doen aan de kade van de Douro, maar juist een stuk omhoog te klimmen naar Croft. Een bezoek aan dit porthuis kost je €5,- en daar voor krijg je een prachtig uitzicht over het deel Vila Nova de Gaia, een proeverij van 2 glaasjes, een 45 minuten durende rondleiding door de kelders en na afloop nog eens 3 glaasjes om te proeven.

Croft Port, Porto | via It's Travel O'Clock

Het kloppende hart van de porthandelaren in Porto is te vinden aan de Zuidoever van de Douro, in Vila Nova de Gaia. De druiven die gebruikt worden voor het maken van deze veelal zoete (dessert) wijn komen uit de Dourovallei, dat ten Oosten van de stad is gelegen.

Andere goeie plekken om port te proeven zijn volgens Cityspotters Taylor’s, vanwege het fraaie uitzicht en het feit dat dit het enige porthuis is dat nog in handen is van de familie die het gesticht heeft en Sandeman, omdat het gevestigd is in een 16e eeuws klooster en een bijbehorend museum heeft.

Meer weten over Porto, check dan even de website van het verkeersbureau: www.visitporto.travel

Happy Travels, xoxo

Bron foto’s: Armando Tavares, Fernando Mendes Pedro, Rene Querin, Roberto Maldeno, Shemsu.Hor, Bianca Kramer & Croft Port


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close