De magie van Oxford City reporter

Het is één van de oudste steden in Engeland, en wat voor 1! Oxford, de thuisbasis van de oudste universiteit van Engeland en überhaupt de Engels-sprekende wereld, dat haar roots heeft in de 12e eeuw, en daarmee ook gelijk haar charme te pakken heeft!

Wanneer je Oxford binnenkomt, bijvoorbeeld met de bus vanuit Londen, wordt je gelijk al verwelkomd door allerlei prachtige, oude en imposante gebouwen. Oxford is licht, heel licht en het merendeel van deze gebouwen ‘ademt’ dan ook een welkome sfeer.

Zelf was ik enorm onder de indruk van de ‘oudheid’ van deze stad. Te bedenken dat er ruim 700 jaar geleden, studenten al naar deze stad kwamen om hun kennis te verreiken, blijf ik bijzonder vinden! Nog altijd ziet Oxford er zo uit als toen. De stad is voor toeristen een waar openlucht museum, en het beste is dan ook om de stad te voet te gaan ontdekken. After all, is dit geen grote stad.

Oxford Buildings | via It's Travel O'Clock
Stap, zoals ik bijvoorbeeld deed, uit bij de bushalte aan High Street (Queen’s Lane) en kruip een zijstraatje in richting University Church of St. Mary the Virgin. Hier wordt je gelijk ondergedompeld in de kern van de universiteit en wandel je pardoes bijna tegen andere ‘Oxonian’ hotspots aan zoals de Radcliffe Camera, Bodleian Library en de Hertfordbridge (ook wel bekend als ‘the Bridge of Sighs’), zomaar een handjevol ‘landmarks’ die je absoluut niet mag missen!

Oxford Bodleain Library
Natuurlijk is er nog meer. Behalve de ‘University of Oxford’ heeft ook een andere ‘school’ een aantal van haar locaties in deze stad. Waar heb ik het dan over? Harry Potter uiteraard! Er zijn vele delen van Oxford, die deel uitmaken van de enige echte ‘Hogwarts’, de school uit Harry Potter. Zo ook de Bodleian Library, waarvan de Divinity School in de film dienst doet als ziekenboeg. Maar ook verder op in de stad, daar vindt je The Great Hall, dat in het dagelijks leven gewoon ‘Christchurch College’ heet. Zo zijn er nog veel meer locaties, die je het best d.m.v. een georganiseerde wandeltour kunt bezoeken.

Divinity School vs. Harry Potter - Oxford

Divinity School vs. Harry Potter – Oxford

De Magie van Oxford zit ‘m in de geschiedenis en de prachtig vormgegeven gebouwen. De details waar de architecten in die tijd aandacht voor hadden is fenomenaal! De sfeer is er, ondanks de drukke mengelmoes van toeristen en studenten, ontspannen en nieuwsgierig. Hier kun je makkelijk een paar uur ronddwalen. Oxford is dus ideaal voor een dagje uit vanuit bijvoorbeeld Londen, Birmingham of Bristol.

Als je lekker door de stad hebt gebanjerd, kan ik me zo voorstellen dat je even de indrukken op je wilt laten inwerken de de voetjes even een momentje rust wilt geven. Mijn aanrader is dan, om bij de ‘Vault’s & Garden Cafe’ op het terrasje te ploffen. Hier zit je front row met uitzicht op de Radcliffe Camera.
TheVaultsandGarden - Oxford
Ja ik kan met recht zeggen, dat mijn bezoekje aan Oxford, een erg fijne was! Ik raad dan ook iedereen aan om hier eens een bezoekje aan te brengen als je in Engeland bent, het is een must!

**Note: Oxford heb ik op de bonnefooi vanuit Londen bezocht, zonder reispartner en voorbereiding. In een stad als deze vond ik dat erg prettig. Op dit manier ben je vrij om te dwalen.**

Ben jij wel eens in Oxford geweest en wat vond je ervan :)?
Happy Travels! xoxo


With love from Magical Ofxord

Lees ook


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Engeland heeft mij nooit echt getrokken maar jij maakt het echt reuze aantrekkelijk! En yes, ik ga je interviewen :D

    • Hey super leuk! Engeland heeft mij juist altijd weten te boeien, geen idee waarom, maar dit land heeft ‘iets’. Leuke spontane tripjes als deze zijn dan ook echt super om te doen :). Ik ben benieuwd naar je interview en wat je wilt afspreken!

  2. Klinkt goed!

  3. Als ik dit lees over jouw ervaringen, dan lijkt het mr toch zo super om hier rond te dwalen! Inderdaad wat je zegt, dat kan soms volgens mij het beste alleen. Leuk ook die persoonlijke tips die je erbij geeft, ik ga ze zeker omthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close