Brighton | toffe dagtrip vanuit Londen City reporter / Destinations

Over Londen zou ik eindeloos veel verhalen kunnen schrijven. Over wat voor aantrekkingskracht die stad heeft op mij, over de mooiste look-outs, over de charme van de straatjes en over wat er naast de toeristische hotspots nog meer te zien valt, om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar waar ik óók over wil schrijven, is wat voor leuke 1-daagse uitstapjes je vanuit Londen kunt maken. Neem Brighton bijvoorbeeld. Deze stad aan de Engelse zuidkust is per trein of bus gemakkelijk in +/- 2 uur ter bereiken. Ideaal dus voor een dagtrip.

Soak up the sun in Brighton | via It's Travel O'Clock

Ik val in herhaling als ik zeg dat het heus niet altijd regent in Engeland. Sterker nog: 9/10 keer dat ik er ben geweest was het prachtig mooi weer. Maar Engeland heeft nog meer zaken uit onverwachte hoek. Zo is het landschap heus niet alleen maar grauw en grijs. Nee joh, naast dat Londen natuurlijk een wereldse kleurexplosie is, heeft Engeland nog een troefkaart – een heuse eigen costa. Het strand van Brighton.

Met de lange afstandbussen van National Express reis je makkelijk en comfortabel het hele land door en vanaf Londen Victoria Coach station rij je in ongeveer 2 uur naar de kuststad Brighton. Wanneer de buschauffeur zijn of haar raampje open heeft, komt de zoute geur van de zee je al tegemoet wanneer de bus zijn eindhalte heeft bereikt. Vlak voor het stand wordt je afgezet en is het een kwestie van diep ademhalen, zonnebril op en gaan.

Visit the iconic pier in Brighton, England | It's Travel O'Clock
Visit the seaside city of Brighton in England | via It's Travel O'Clock

Relax at the beach of Brighton | via It's Travel O'Clock
Brighton is vooral bekend vanwege haar iconische pier die ook meteen opvalt wanneer je de bus verlaat. Het icoon stamt uit 1899 en is een van de grootste attracties die de stad rijk is. Compleet met ijsco kraampjes, kermismuziek en natuurlijk fish & chips wordt je welkom geheten voor een wandeling over het water. Kids zullen het hier geweldig vinden want die kermismuziek is er niet voor niks, er zijn attracties te over!

The Royal Pavilion in Brighton | via It's Travel O'Clock

The Royal Pavilion in Brighton, England | via It's Travel O'Clock

The Royal Pavilion in Brighton | via It's Travel O'Clock

Een ander icoon dat de stad rijk is, is de prachtige Royal Pavillion. Het gebouw valt compleet uit de toon in deze verder zo typische Engelse stad, maar zorgt voor een leuke tropische uitstraling. In het parkje er om heen is het heerlijk om rond te wandelen, een boek te lezen of gewoon te chillen.

Wat deze stad nog meer te bieden heeft is koffie, heel.veel.koffie! Wie het strand achter zich laat en verder het centrum van Brighton in gaat, komt ongetwijfeld ook langs de smalle straatjes van de Lanes en de North Laines. De flat whiteen mochacchinos slaan je om de oren, dus voor koffieliefhebbers zoals ik is er keuze genoeg.

Brighton is a coffee-lover's Paradise | via It's Travel O'Clock

The colourful and edgy streets of Brighton | via It' travel O'Clock

Shopping in Brighton | via It's Travel O'Clock

Shopping in Brighton | via It's Travel O'Clock

Brighton is naast een echte kuststad vooral ook een eclectische mix van hippies en hipsters en dat heeft er voor gezorgd dat murals en vintage er de straten sieren. Hier geen overdaad aan H&M, Primark en Zara, maar een veel breder aanbod van lokale ontwerpers en vintage boetiekjes. Prima voor een alternatieve shop-ervaring.

Lees ook

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Wat een leuke stad! Ik wil nog heel graag eens naar Engeland.
  Ik vind het Royal Pavillion trouwens echt een prachtig gebouw!
  Stephanie onlangs geplaatst…Review | Fotoboek van WebprintMy Profile

 2. Yeah! Precies mijn plan in juni als ik weer in Londen ben. Zat nog ff te kijken of ik met de bus of trein ga. Kun je toelichten waarom je voor National Express hebt gekozen? Dankje! X
  Nathalie onlangs geplaatst…Friyay! #6My Profile

  • Ik wilde met de trein gaan, maar dit bleek een dag van te voren vele malen duurder dan de bus en de reistijd was vrijwel hetzelfde. Van National Express wist ik waar de bussen vandaan vertrokken omdat ik er al eerder mee had gereisd en omdat de prijzen goed waren. Als ik het goed heb betaalde ik 19 pond voor een retourtje en had ik gunstige tijden. Bus was comfortabel en er is een stopcontact bij de stoelen, geen wifi helaas.

 3. Wat een heerlijke plaatjes <3
  Michelle | Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Cruisen door NY state: sneeuw & ijsMy Profile

 4. Jaaaaa, helemaal eens Daphne. Brighton is echt heel leuk! Met de trein was het vanuit Londen ook goed te doen trouwens.

 5. Ik heb er al weleens over nagedacht om een stedentrip in Londen te combineren met een bezoek aan Brighton, maar nu weet ik het zeker! Op je foto’s ziet het er erg sfeervol uit. Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close