Voor de 9e keer naar Londen | hoe & wat City reporter

Ja je leest het goed, ik ga dit jaar voor de 9e keer naar Londen! Een stad waar ik mijn hart aan verloren heb en waar ik zonder te overdrijven wel minstens een keer per week in gedachten naar afdwaal. Er zijn genoeg mensen die het niet begrijpen, vriendlief incluis, maar die stad doet iets met mij. Iets magisch, iets waar ik mijn vinger niet op kan leggen. En dus boekte ik afgelopen week voor de 9e keer een trip naar de andere kant van de plas.

Ja maar #Brexit, zullen mensen nu vast denken. Tsja… #Brexit. Dat kan twee kanten op gaan natuurlijk: A). het wordt eindelijk betaalbaar om een paar dagen in Londen/Engeland door te brengen of B). er komt een hoop gedoe bij kijken. Maar hey, we vliegen ook naar de andere kant van de oceaan zonder morren of dwalen ergens door een tropische bush en heet het ineens ‘avontuur’.
Kortom: ik hou me daar niet zo mee bezig maar wil gewoon weer lekker even Londen ‘voelen’.

1e keer Londen in juli 2005 | via It's Travel O'Clock

9x Londen, wat valt er nog te zien dan?

Nou ontzettend veel kan ik je vertellen! Londen is de grootste stad van Europa en als je helemaal van West naar Oost (Richmond – Canary Wharf) zou lopen, dan ben je gerust 5 uur aan het wandelen zonder te stoppen. Natuurlijk val ik ook terug op oude klassiekers. Ik ga immers niet naar Londen zonder mijn allergrootste vriend Big Ben gezien te hebben, maar er is zoveel meer!

Wijken waar je normaalgesproken niet zo gauw komt omdat je er simpelweg de tijd niet voor hebt bijvoorbeeld. Zo ontdekte ik vorig jaar het leuke Chiswick (zone 3) en Hampstead (zone 2). Dit keer ben ik vooral benieuwd naar wijken als Clapham, Clerkenwell, Canary Wharf en Greenwich die voor mij nog onbekend terrein zijn.

2e keer in Londen in februari 2009

3e keer Londen in oktober 2011 | via It's Travel O'ClockAl 100x ben ik er langs gelopen, maar er nog nooit in geweest: Tate Modern Museum. Dit bijzondere gebouw staat tegenover St. Paul’s Cathedral aan de andere kant van de Millennium Bridge. Het museum is gratis toegankelijk, maar waar ik eigenlijk voor zou komen is het uitzicht dat je hier hebt vanuit het restaurant.

Over uitzicht gesproken, The Sky Garden is ook zo’n plek waar ik nog niet eerder geweest ben. Vorig jaar werd hij geopend, maar was ik door tijdsgebrek niet in de gelegenheid er naartoe te gaan. Dit gebouw is ook gratis toegankelijk en biedt je eveneens een gaaf uitzicht. Je moet je van te voren wel officieel aanmelden.

4e en 5e keer Londen in oktober 2012 en augustus 20146e en 7e keer Londen in februari en september 2015Nog zoiets. Ik ben nog nooit bij de Harry Potter Studios geweest terwijl ik toch echt een Potterhead ben. OK theoretisch gezien staan die studios niet in Londen, maar wel net daar buiten. Dit jaar moet ik daar absoluut heen!

Verder wil ik vooral lekker dwalen door de stad. Ik heb 3 volle dagen en nachten de tijd om nieuwe plekken te verkennen en me weer te vergapen aan al die mooie historische gebouwen. Mijn notitieboek wordt inmiddels steeds voller geschreven met allemaal leuke adresjes waar ik een keer een kop koffie wil drinken, een ontbijtje wil pakken of lekker een drankje wil drinken.

8e keer in Londen in oktober 2015

Op 1 december vlieg ik uit mijn werk door die kant op om ook eindelijk eens Londen in winterse sferen mee te maken waar iedereen altijd lyrisch over is. Ik durf nu al te beweren dat vlak daarvoor Bridget Jones en Love Actually wederom gekeken gaan worden ;-)!

Een accommodatie heb ik nog niet, dus de gouden tip is meer dan welkom.

Ik moet er nog een half jaartje op wachten, maar heb er nu alweer super veel zin in!

Happy travels, xoxo

Al mijn blogs over Londen


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wat een super leuk stukje over London! Ik ben er laatst een aantal dagen geweest en heb echt leuke hotsots e.d. ontdekt. Ik ben ook meteen verliefd geworden op deze prachtige stad! De Harry Potter studio was echt ge-wel-dig! Leuk dat je dit keer gaat. Mocht je interesse hebben, op mijn log staan een aantal diaries over London. Wie weet staan er nog plekjes in, waar je nog niet geweest bent. Al kan ik het me bijna niet voorstellen, haha.

  2. Dat gevoel in Londen herken ik wel, maar ik heb geen idee waar het vandaan komt haha. Ik ben er nu drie keer geweest en wil zeker nog een keer terug, zeker als ik deze mooie foto’s zie…en de Sky Garden daar wil ik ook zo graag heen! (: Ik moet wel zeggen dat Londen inmiddels wat concurrentie heeft van Edinburgh. Ook een hele fijne stad! Veel plezier alvast ;P
    Rebecca onlangs geplaatst…I saw: SoesterduinenMy Profile

  3. Ohhh zo heerlijk als je al vaker in een stad geweest bent; dan kun je die échte highlights overslaan en de rest ontdekken. Veel plezier alvast, maar dat komt helemaal goed ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close