7x koffietentjes in Den Haag City reporter / Toerist in eigen land / Travel tips

Als echte koffieleut ben ik maar wat blij met de trend om op iedere hoek van een stad een nieuwe trendy koffietent tegen te komen. In mijn eigen stad Den Haag blijven ze ook als paddestoelen uit de grond schieten, ieder zo met hun eigen sfeertje. Voor jou zette ik ze op een rijtje: de 7 leukste koffietentjes in Den Haag.

1. Hometown Coffee & More

Absolute top favoriet is toch wel Hometown Coffee & More. Niet alleen staat deze koffietent op een zeer praktische plek op het Buitenhof, ook zit je hier meer dan relaxt dankzij de heerlijke jazzy tunes op de achtergrond en het chille personeel. Grote koffieleuten kunnen een Large bestellen, maar voor een snel bakkie kun je ook voor een S’je kiezen. Natuurlijk zijn er ook andere koffievariaties te bestellen, al dan niet in combinatie met een heerlijk stukje taart. Het fijne aan Hometown is dat je na de koffie door kunt met een goed glas wijn. Tel daar bij op dat je hier ook nog eens goed kan werken en voilá, de beste koffietent van Den Haag.

Adres: Buitenhof 4

Website Hometown

 

8x de leukste koffietentjes in Den Haag - Hometown | via It's Travel O'Clock8x fijne koffietentjes in Den Haag - Hometown | via It's Travel O'Clock

2. bij Clarence

Voor een uitstekende kop koffie, biologische sapjes en een interieur om door een ringetje te halen, zit je bij bij Clarence helemaal goed. Deze ruime doch knusse koffietent is te vinden in het trendy Zeeheldenkwartier en behoort tot een van mijn favorieten du moment. Naast een kop koffie met gebak kun je bij Clarence ook terecht voor huisgemaakte soepen en tip top in orde broodjes. Strijk neer aan de leestafel, in de tuin of aan het raam om mensen te kijken.

Adres: Piet Heinstraat 60a

Website bij Clarence

 

7x de leukste koffietentjes van Den Haag - bij Clarence | via It's Travel O'Clock

3. Blossom

Blossom ontdekte ik toen ik voor het eerst kennismaakte met mijn web host en zij mij uitnodigde voor een lunch. Want naast allerlei biologische broodjes en sapjes, kunnen ze bij Blossom ook een goed bakkie koffie zetten. Bij Blossom is het interieur open, licht en zorgen pasteltinten voor een vrolijke nooit. Het is overigens de perfecte uitvalsbasis voor een wandeling naar het Vredespaleis of het indrukwekkende Plein 1813.

Adres: Anna Paulownastraat 70c

Website Blossom

 

De 8 leukste koffietentjes van Den Haag - Blossom | via It's Travel O'ClockDe 8 leukste koffientjes van Den Haag - Blossom | via It's Travel O'Clock

4. the UPSIDE café

Buiten het centrum in de gezellige en volkse Bomenbuurt, vind je the UPSIDE café. Deze koffietent is zoals de naam al doet vermoeden een sociale werkplek voor mensen met het Syndroom van Down. Hier drink je een van de allerbeste koffies van de stad en wordt je cappuccino snoeiheet geserveerd, zoals ik ze graag zie. Extra bonus: er ligt standaard een klein stukje verrukkelijke brownie naast je kop koffie. Een blondie of een ander gebakje bestellen kan natuurlijk ook.

Adres: Thomsonlaan 90e

Website the UPSIDE café

 

8x de fijnste koffietentjes in Den Haag - Brownies & DownieS | via It's Travel O'Clock

5. Appels & Peren

In mijn eigen wijk de Vruchtenbuurt ben ik vaak te vinden bij Appels & Peren. Een populaire stek waar je best nog wel je best moet doen om een plekje te bemachtigen. Eenmaal een tafeltje gescoord zit je hier echt tussen de locals te genieten van een Haags bakkie. Ga eens voor oud-Hollands en bestel een portie wentelteefjes en je dag kan niet meer stuk.

Adres: Appelstraat 155

Website Appels & Peren

 

De 8 leukste koffietentjes van Den Haag - Appels & Peren | via It's Travel O'ClockDe 8 leukste koffietentjes van Den Haag - Appels & Peren | via It's Travel O'Clock

6. Meneer Chocola

Ben je in Scheveningen, wandel dan eens de winkelstraat de Keizerstraat in (ter hoogte van het standbeeld van het Visvrouwtje van Scheveningen). Halverwege de straat moet je echt eens binnenstappen bij Meneer Chocola voor een onvervalste kop warme chocomelk, maar natuurlijk ook lekkere koffie. In hun vrije tijd liggen eigenaren Boris en Ted graag met hun surfplank in de zee, maar tot laat in de middag verzorgen ze voor jou ook huisgemaakt brood en zaligheden uit de patisserie.

Adres: Keizerstraat 124

Website Meneer Chocola

 

8x de leukste koffietentjes van Den Haag - Meneer Chocola | via It's Travel O'Clock8x de leukste koffietentjes - Meneer Chocola | via It's Travel O'Clock

7. Lapsang

Ben je lekker aan het winkelen in de Haagse binnenstad en heb je geen zin om neer te strijken op het geijkte Plein of de Grote Markt voor een kop koffie, loop dan eens door naar de heerlijke culinaire straat de Oude Molstraat. Tussen allerlei restaurantjes, kroegen en broodzaakjes zit ook het oer-gezellige en vooral knusse Lapsang. Overdag kun je er terecht voor een kop koffie met gebak, overigens geserveerd op oma’s servies, en ‘s avonds schuif je aan voor een heerlijk Frans diner bestaande uit allerlei kleine gerechtjes.

Adres: Oude Molstraat 11a

Website Lapsang

 

8x fijne koffietentjes in Den Haag - Lapsang | via It's Travel O'Clock

PIN IT

8x fijne koffietentjes in Den Haag | via It's Travel O'Clock


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close