7x fijn in Melbourne City reporter / Destinations

Diep van binnen weet ik nog steeds niet welke Australische stad ik nu het leukst vind: Sydney of Melbourne. De een is een waterparadijs, de ander vol Europese charmes. Kiezen blijft dus een probleem en ga ik dus ook gewoon maar niet doen. In dit artikel kunnen jullie lezen over mijn 7 fijnste spots in Melbourne, de grootste stad van de staat Victoria. Binnenkort volgt ook een ‘7x fijn in Sydney’, dan kunnen jullie zelf de balans opmaken.

7x fijn in Melbourne | via It's Travel O'Clock

#1 Historische tram

Melbourne is een toerist-vriendelijke stad. Dat blijkt wel uit het feit dat er al sinds jaar en dag een historische tram zijn ronde doet door het centrum. Onderweg kom je langs tal van bezienswaardigheden zoals de Victoria Market, de Docklands en Flinders Street Station. Het fijne daarnaast is dat deze tram – die in een rechthoek door de stad rijdt – ook nog eens gratis is.

Historic tram in Melbourne's CBD. It's fun, easy and free! | via It's Travel O'Clock

#2 Desgraves Street

Als je mij vraagt wat ik het meeste mis aan Melbourne, dan antwoord ik met ‘Desgraves Street’. Dit verstopte, maar zeker niet onbekende, straatje ligt in hartje centrum en is van voor naar achter gevuld met juice bars en tentjes waar je lekker kunt ontbijten. Hier komen Melbournians om hun weekend relaxed te beginnen. Laat je niet tegenhouden door de ogenschijnlijke drukte, niets is wat het lijkt.

Deserves Street in Melbourne | It's Travel O'Clock

#3 Melbourne Cricket Ground

I love me some good Aussie Rules! Sinds mijn verblijf in Oz in 2011 en ik kennismaakte met de passie van mijn familie ben ik verkocht aan Australian Football – oftewel Aussie Rules oftewel AFL. In de Melbourne Cricket Ground (MCG), het grootste stadion van het zuidelijk halfrond, spelen verschillende teams deze echte Australische volksport. Voor een echte Ozzie ervaring bezoek je een wedstrijd van 1 van de 11 (!) lokale teams.

Aussie Rules in the Melbourne Cricket Ground, the largest stadium on the Souther Hermisphere | via It's Travel O'Clock

#4 Ponyfish Island Bar

Op de  Pedestrian Bridge vindt je de unieke en sfeervolle Ponyfish Island Bar. Een kleine bar dat halverwege de brug aan een van de pilaren is gebouwd. Hier drink je midden op de Yarra River een voordelige ‘schooner’ met uitzicht op de skyline van Melbourne. Check de website voor meer info en 10x hippere foto’s van die van mij hier onder.

Ponyfish Bar in Melbourne | via It's Travel O'Clock

#5 Federation Square

Dit grote futuristische plein is het hart van het centrum van Melbourne. Je vindt het plein voor Flinders Street Station, de meeting point van de stad. Skaters, straatmuzikanten, scholieren en zakenlieden – allemaal komen ze naar Federation Square om bijvoorbeeld tijdens hun lunchpauze te chillen. Ook hier is weer aan toeristen gedacht: gratis Wi-Fi!

Get together in Melbourne's beating heart - Federation Square | via It's Travel O'Clock

#6 Home @ The Mansion Hostel

In Melbourne overnachtte ik twee verschillende hostels. Eerst bij Nomads en later bij Home @ The Mansion, een topper onder de hostels. De naam verraad al een beetje in wat voor gebouw dit hostel is gevestigd, een ‘mansion’ oftewel een landhuis. Van binnen is het dan ook kruipdoor, sluipdoor wat wel zo gezellig is. De sfeertje in dit hostel was helemaal goed en regelmatig organiseert men hier avondjes uit voor de gasten of in sommige gevallen bewoners. Een aanrader voor een verblijf in Melbourne.

Home at the Mansion hostel in Melbourne | via It's Travel O'Clock

#7 Gateway to the Great Ocean Road

Dit is misschien wel het allerfijnste aan Melbourne, de stad is dé toegangspoort tot The Great Ocean Road, de beroemdste scenic route van Australië. Honderden kilometers lang meandert deze weg naar Adelaide langs de ruige zuidkust van Oz waar je o.a. the Twelve Apostles kunt spotten. Onderweg kom je ook langs surfwalhallas Torquay en Lorne en heb je grote kans op het spotten van koala’s bij de Otway National Park. Klik hier voor een uitgebreid blog over de GOR.

The magnificent Great Ocean Road in Australia | via It's Travel O'Clock

Great Ocean Road, one of the most scenic drives in Australia | via It's Travel O'Clock

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Jaaaah, hartjes voor Melbourne! Nog een tip: St. Kilda en de Pier. Ik verbleef daar in een hostel en vond het echt een topwijk.
    Natasja onlangs geplaatst…DIARY: The world according to me #4My Profile

  2. Heeleee toffe post. Ik zou er met allllleee liefde naartoe willen. Even sparen en plannen wanneer de beste optie is ;-)! Neem je tips wel mee en die van Natasja hierboven ook, leuk!!

  3. Leuk om te lezen, lijkt me zo’n geweldig land! De Great Ocean Road is echt te gek volgens mij!
    Marcella onlangs geplaatst…Hotspot: hotel Paal 8 op TerschellingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close