1 dag in Parijs | wat kun je doen? 1 dag in / City reporter

Parijs is een wereldstad vol allure. Een stad waar de Bohemen en Aristocraten samenkomen en waar massatoerisme en verstopte pareltjes hand in hand gaan. Natuurlijk is het onmogelijk om in 1 dag heel Parijs te leren kennen, sterker nog, ik denk dat het je in 1 jaar niet eens lukt. Toch wil ik je met deze tips graag wegwijs maken in de Franse grande dame. Wat te doen op 1 dag in Parijs.

Pak de trein

Wil je jouw tijd in Parijs optimaal benutten, laat dan je auto thuis en pak de trein. Parkeren is een nachtmerrie in Parijs met torenhoge parkeerkosten en gebrek aan plek die je de grootste frustratie kunnen bezorgen. Nee, met de trein reis je veel efficiënter en heb je met deze problemen niks te maken. Stap uit bij Gare du Nord en duik de stad in.

Parijs aan de Seine - via www.traveloclock.nl

Montmartre

Begin je dag met een stevige klim naar de berg van Montmarte voor het beste uitzicht over de stad. Waar menig toeristische gids je zal wijzen op de Eiffel Toren, zeg ik: sla dit over! Bij de Eiffel Toren sta je waarschijnlijk 3 uur in de rij om naar boven te gaan, terwijl je in Montmarte gratis en voor niets zo lang als je wilt kunt genieten van een onbeschrijfelijk mooi uitzicht over de stad. Nestel je zelf op de trappen en neem de stad in je op.

In Montmarte vindt je de Sacre Coeur en een gezellige Boheemse atmosfeer. Schilders hebben hier de straten veroverd en muzikanten verzorgen de muzikale ondersteuning. Duik de straatjes in voor gezellige winkeltjes en restaurantjes, maar let wel goed op je spullen!

Vanaf het Sacre Coeur in Montmartre heb je fantastisch uitzicht over de stad Parijs - www.traveloclock.nl

Musée d’Orsay

Eerlijk is eerlijk, in zo’n kunstzinnige stad als Parijs kun je het eigenlijk niet maken om niet een museum te bezoeken. Ze zijn er van groot tot klein en laten je een kijkje nemen in de wereld van zowel de moderne als de historische kunst. Mijn favoriete museum in Parijs is Musée d’Orsay. Dit oude treinstation aan de Seine is omgebouwd tot een museum waar ‘s werelds bekendste impressionistische schilderwerken te vinden zijn. Dompel je zelf onder in de wereld van Monet, Manet en Van Gogh. Dit museum is ruim opgezet en is alles behalve statig.

Jardin des Tuileries en Notre Dame

Steek bij het Musée d’Orsay de Seine over en wandel door de tuinen van Jardin des Tuileries voor een oase van rust in deze drukke stad. Koop hier bij een kraampje een crêpe en een drankje en struin door de tuin langs de Voie George Pompidou richting Pont Neuf en île de la Cité waar je de Notre Dame vindt. Geniet van de drukte op het plein voor de kathedraal of loop naar de achterkant voor nog meer rust en groen in de tuin. Hier zie je ook de Pont d’Amour oftewel de slotjesbrug. Tip van de dag: wil jij ook je liefde verzegelen met een slotje, neem deze dan uit Nederland mee en laat je niet afzetten door de straatverkopers.

Bezoek ook eens de achterkant van de Notre Dame in Parijs - www.traveloclock.nl

Pont d'Amour in Parijs - via www.traveloclock.nl

Place St. Michel

Aan de overkant van de Seine bevind zich het drukke maar sfeervolle Place St. Michel waar straatartiesten hun kunsten vertonen. Blijf even een paar minuten kijken, maar duik dan in 1 van de straatjes achter het plein, waar je vele gezellige restaurantjes en kroegjes kunt vinden. Let wel: dit is een toeristische wijk, dus verwacht een hoop proppers op straat die je hun restaurant in willen lokken.

Place St. Michel in Parijs - via www.traveloclock.nl

Restaurant Baroche

Ben je op zoek naar een minder toeristisch restaurant dat verborgen ligt in 1 van de Parijse straatjes met super lekker eten? Dan is restaurant Baroche the place to be! Hier eet je de lekkerste foie gras en een overheerlijk diner. Ook mijn lekkerste dessert ooit at ik hier, een tartelette au chocolat du noix. Dit restaurant is vlakbij de Champs Élysée, de beroemde winkelstraat van Parijs, gelegen tussen Place de la Concorde en Place Charle de Gaulle. Persoonlijk zou ik zeggen dat je deze straat vooral over moet slaan, maar hey, als je toch in Parijs bent ….
Baroche, mijn favoriete restaurant in Parijs

Jardins du Tracadéro

Duik achter de drukke winkelstraat Champs Élysée een paar kleine straatjes door richting Jardins du Trocadéro, vanwaar je een perfect uitzicht op de Eiffel Toren hebt. Zoek een plekje op het plein of in de tuin en aanschouw de discoverlichting die ‘s avonds op de Eiffel Toren te zien is. Magie gegarandeerd! Elk uur weer wordt deze gigant gedurende 10 minuten in discosferen gehuld.

Bekijk de lichtjes van de Eiffel Toren vanaf Jardins du Tracadéro - via www.traveloclock.nl

Wat zou jij doen als je 1 dag in Parijs had? Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Leuk artikel! Begin dit jaar ben ik voor een dag naar Parijs gegaan. Mijn route: Sacre Coeur, Arc de Triomphe, Eiffeltoren en als afsluiter de Notre Dame. Het grootste gedeelte hebben we met de metro gedaan, maar af en toe zijn we ook lekker gaan wandelen. Een heerlijke dag!

  2. Jeee wat een goed artikel! Helaas geen tripjes op de planning staan daar, maar wel goed om te onthouden :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close